Acasă Actualitate Prefecţii şi subprefecţii trebuie să fie cu ochii pe instituţiile deconcentrate

Prefecţii şi subprefecţii trebuie să fie cu ochii pe instituţiile deconcentrate

DISTRIBUIȚI

Întârzieri la programele de preaderare
Guvernul vrea să se axeze pe lucrări la capitolul infrastructură. Lucrări de care fiecare judeţ are nevoie şi Timişul cu atât mai mult… Prefectul de Timiş Mircea Băcală şi subprefectul Eugen Dogariu au participat la videconferinţa susţinută de premierul  Emil Boc şi vicepremierul Dan Nica, ministrul Administraţiei şi Internelor, având ca temă investiţiile în infrastructură. Prefecţilor li s-a cerut ca până la data de 20 mai să transmită Ministerului Administraţiei şi Internelor un raport referitor la stadiul licitaţiilor, respectiv al realizării lucrărilor, pe trei capitole: lucrările de investiţii aprobate  pe Ordonanţa 7, ordonanţă pe care au fost alocate sume importante judeţelor, lucrările de apă-canal pe Hotărârea de Guvern 577, hotărâre în care au fost alocate fonduri judeţelor şi Programul Operaţional Regional.

Verificări…

Emil Boc a mai cerut şi ca prefecţii şi subprefecţii să verifice modul de funcţionare al instituţiilor deconcentrate şi modul de îndeplinire al contractului de management al conducerilor acestora, inclusiv modul de raportare al acestora la cetăţean.
În cazul în care vor fi depistate nereguli, acestea vor fi transmise atât premierului Emil Boc, cât şi vicepremierului Dan Nica şi conducerii ministerului de care aparţine instituţia deconcentrată, pentru a se lua măsuri.
La Timişoara deja au început astfel de analize şi verificări la aceste instituţii deconcentrate din Timiş, subprefectul Eugen Dogariu fiind cel desemnat pentru a face aceste analize.
O altă problemă abordată în videoconferinţă s-a referit la întârzierile înregistrate la programele de preaderare (ISPA, SAPARD), care pot pune în pericol atribuirea fondurilor europene.
În judeţul Timiş, întârzieri sunt la localităţile Ghilad (proiect privind Serviciul Voluntar de Situaţii de Urgenţă) şi Ciacova (proiect privind managementul deşeurilor).
O situaţie privind evaluarea acestor proiecte va trebui transmisă de Instituţia Prefectului la minister până la data de 27 mai.

Comentarii

comentarii