Acasă Politica Prefectul de Timiş nu candidează la Primăria Timişoarei

Prefectul de Timiş nu candidează la Primăria Timişoarei

447
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 28 martie, este termenul în care cei care sunt prefecţi sau subprefecţi (înalţi funcţionari publici) îşi pot depune demisia din respectivele funcţii pentru a candida la alegerile locale. Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, nu va face acest lucru.

Deşi s-a vorbit o perioadă de posibilitatea ca actualul prefect de Timiş (fost membru PDL înainte de a deveni înalt funcţionar public) să candideze din partea portocaliilor la Primăria Timişoarei, Mircea Băcală a decis că nu o va lua pe acest drum.

„Eu am declarat de la început şi de fiecare dată când am fost întrebat că nu candidez, având în vedere că eu am un mandat de dus până la capăt. Acum suntem în linie dreaptă în ceea ce priveşte organizarea alegerilor locale şi cred că acest lucru este o sarcină destul de importantă pentru ca în Timiş să aibă loc alegeri transparente, corecte, având în vedere experienţa mea atât ca şi membru în biroul electoral, iar din 2009 în calitate de principal organizator. Noi asigurăm logistic organizarea alegerilor”, spune prefectul care rămâne prefect…

Ca şi candidaţi din partea PDL au mai fost în cărţi Valeriu Tabără – care a şi declarat că nu ar fi potrivit pentru această funcţie, Alin Popoviciu sau Ovidiu Ciuhandu. Chiar şi Gheorghe Ciuhandu a declarat că a avut discuţii cu portocaliii.

Comentarii

comentarii