Acasă Actualitate Prefectul de Timiș acuză Primăria Timișoara că a „generat” 15 milioane de...

Prefectul de Timiș acuză Primăria Timișoara că a „generat” 15 milioane de lei de plată a TVA pentru subvențiile date de guvern pentru încălzire

DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, acuză Primăria Timișoara că a generat la societatea Colterm 15 milioane de lei, plătiți sub formă de TVA, prin mai multe facturi, apărute ca urmare a modului în care a virat către societatea de termoficare subvențiile primite de la bugetul de stat pentru încălzire.

Ritivoiu a discutat cu cei de la Curtea de Conturi, aflați în prezent în control la Primăria Timișoara, și le-a cerut să verifice și să sugereze o rezolvare a unei probleme legate de banii plătiți Colterm sub formă de subvenții de la bugetul de stat. Aceasta i-ar fi fost adusă la cunoștință prefectul de administratorul judiciar al societății.

„Avem o speță legată de Colterm. Am să rog Curtea de Conturi să se aplece asupra unei probleme. Primăria Timișoara a primit de la guvern suma de 93 de milioane de lei, pentru compensarea prețurilor la încălzire. Din discuțiile cu societatea care gestionează procesul de insolvență, mi-a fost semnalat că modul în care acești bani au fost transferați către Colterm nu este cel firesc, în sensul în care Primăria a forțat societatea să emită niște facturi pentru diverse pierderi financiare din trecut, respectiv subvenții și pierderi tehnologice și nu a virat banii direct cu ordin de plată în baza subvenției. Acești bani au alte destinație. Cea mai gravă situație este că emițându-se facturi, aceste facturi sunt purtătoare de TVA și avem aproximativ 15 milioane de lei pe care Colterm îi plătește la Finanțe, când acei bani au venit de la Guvern cu destinație clară: compensarea unei facturi de gaze”, a anunțat, miercuri, prefectul de Timiș.

Acesta speră că se va putea elimina această situație, prin care Colterm a fost privată de cele 15 milioane de lei.

Comentarii

comentarii