Acasă Actualitate Prefectul de Timiş le-a cerut primarul din judeţ să reducă costurile cu...

Prefectul de Timiş le-a cerut primarul din judeţ să reducă costurile cu capturarea şi cazarea în adăposturi a câinilor vagabonzi: ”Cheltuim averi din banii comunităţilor locale, pe care oricum nu-i avem”

DISTRIBUIȚI

cainiPrefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, a declarat, vineri, că le-a cerut primarul din judeţ să reducă costurile cu capturarea şi cazarea în adăposturi a câinilor vagabonzi, dar şi o centralizare a cheltuielilor în acest sens, după ce a aflat că sunt primării care cheltuie chiar şi câte 2.000 de lei lunar pentru întreţinerea unui câine în adăpost, informează Agerpres.

“Cheltuim averi din banii comunităţilor locale, pe care oricum nu-i avem, pentru cazarea câinilor capturaţi. Cazare pe viaţă. Există primării care plătesc peste 2.000 de lei pe lună pe câine ţinut în adăpost. Oare câţi părinţi îşi permit să cheltuiască această sumă lunar pentru copiii lor? Cred că ar fi important să se centralizeze totalul sumelor cheltuite anual la nivel naţional de autorităţile locale pentru cazarea în adăposturi a câinilor fără stăpâni. Poate găsim o parte din deficitul bugetar şi pe-aici”, a afirmat prefectul Mihai Ritivoi, într-o postare pe Facebook.

Prefectul a subliniat că deşi suntem în secolul XXI, încă mor oameni muşcaţi de câini

În acest sens, prefectul de Timiş a convocat vineri o şedinţă cu participarea primarilor din judeţ, a reprezentanţilor Consiliului Judeţean, a asociaţiilor de protecţie a animalelor şi cu instituţiile de control abilitate. “Pe termen scurt, trebuie redus costul cu capturarea şi cazarea în adăposturi a câinilor vagabonzi. Aceasta poate fi făcută printr-o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară la care să adere primăriile şi Consiliul Judeţean. Pe termen lung, o campanie extinsă în şcoli pentru educarea copiilor. Peste ani, ei vor fi cei care se vor lovi de această problemă. Şi mai bine previi decât să combaţi. Cred că m-am înţeles astăzi cu primarii şi în cel mai scurt timp ne vom organiza în Timiş pe subiect”, a relatat Mihai Ritivoiu.

Pe de altă parte, prefectul a subliniat că deşi suntem în secolul XXI, mai mor oameni muşcaţi de câini, iar copiii se joacă sub această ameninţare. “Subiectul e vechi şi dureros. Nu mai poţi lua şi omorî câinii vagabonzi ca acum 30 de ani. E nevoie de sprijinul populaţiei, de microciparea şi sterilizarea populaţiei canine. E nevoie de instruirea copiilor în şcoli, ca măcar viitoarele generaţii să înţeleagă că sterilizarea şi respectarea legislaţiei este cea mai lipsită de cruzime soluţie pentru animale”, a mai afirmat prefectul Mihai Ritivoiu.

Comentarii

comentarii