Acasă Politica Prefectul Ioan Sabo – cel mai scurt mandat la cârma județului

Prefectul Ioan Sabo – cel mai scurt mandat la cârma județului

566
DISTRIBUIȚI

Premierul Victor Ponta a schimbat, marți după-amiază, toți prefecții și subprefecții. Decizia a fost luată în prima ședință de guvern de după învestirea executivului. Măsura fusese anunțată, de altfel, de primul ministru Ponta, săptămâna trecută. El a declarat, la vremea respectivă, că va înlocui prefecții instalați de vechea putere, deoarece aceștia trebuie să colaboreze cu guvernul. Victor Ponta a mai spus că şefii de instituţii deconcentrate vor rămâne în funcţii, cu cerinţa de a nu se mai implica, aşa cum ar fi făcut până în prezent, în campania electorală.
La Caraș-Severin, prefectul Ioan Sabo, finanțist de profesie, care nu a mai făcut parte din nici un partid politic, dar a fost instalat de fosta putere, a avut un mandat extrem de scurt, cel mai scurt din istoria postdecembristă cărășeană, el depunând jurământul în 12 aprilie 2012.
Președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, ne-a declarat telefonic că e normal gestul premierului, pentru că nu poți guverna cu prefecți ai PDL și UDMR.
”Nu pot să vă spun mai mult la acest moment, a transmis deputatul Mocioalcă, dar era firesc ca acest lucru să se întâmple. Trebuie să lucrăm cu oameni în care avem încredere.”
Încă după momentul numirii lui Victor Ponta în fruntea Guvernului, se vehicula, pe surse, numele lui Silviu Hurduzeu ca posibil înlocuitor al actualului prefect. Hurduzeu este un apropiat al lui Ion Mocioalcă și președinte al Organizației PSD Caransebeș, de unde provine și deputatul social-democrat.

 

Comentarii

comentarii