Acasă Actualitate Prefectul le-a atras atenţia primarilor să asigure permanenţa la primării în cazul...

Prefectul le-a atras atenţia primarilor să asigure permanenţa la primării în cazul avertizărilor de orice fel

196
DISTRIBUIȚI

Mircea BacalaAtunci când e cod galben sau alte coduri care aduc în atenţie fenomene meteorologice periculoase ce pot prooduce inundaţii sau alte catastrofe naturale primarii din fiecare localitate trebuie să asigure permanenţa în respectiva primărie. Adică un om să fie tot timpul pe fază şi să fie în instituţie până trece pericolul. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului au controlat acum câteva zile dacă se respectă acest lucru şi au fost dezamăgiţi când au văzut că la multe primării nu se asigura această permanenţă necesară în astfel de situaţii. Primarii din Timiş au fost convocaţi la Instituţia Prefectului, la o întâlnire de instruire pentru elaborarea noilor planuri locale de apărare împotriva inundaţiilor. Cu această ocazie, prefectul Mircea Băcală le-a atras atenţia să asigure permanenţa la toate avertizările primite şi să nu se mai întâmple ca săptămâna trecută când la controalele efectuate de Instituţia Prefectului, în timpul unei avertizări cu cod galben, la mai multe primării nu se asigurase permanenţa.

Program clar de audienţe… pe care să-l respecte
Un alt subiect abordat s-a referit la faptul că în anul 2010 va începe efectuarea Recensământului General Agricol. Deoarece în cadrul acestei acţiuni principalul instrument utilizat va fi Registrul agricol de la nivelul fiecărei primării, prefectul Mircea Băcală le-a cerut primarilor să fie la zi cu completarea acestui registru, anunţându-i, totodată, că în perioada imediat următoare Instituţia Prefectului va face controale la unităţile administrative din Timiş pentru a se verifica Registrele agricole.
Se pare că unii primari nu se împacă prea bine nici cu audienţele pe care trebuie să le ţină pentru a afla probleme cetăţenilor.
Altă problemă abordată de prefectul Mircea  Băcală s-a referit la audienţele primarilor, Având în vedere faptul că cetăţeni din localităţile timişene au sesizat faptul că există primării unde nu se ţin audienţe, prefectul le-a cerut primarilor să stabilească un program clar de audienţe, pe care să-l respecte.

Comentarii

comentarii