Acasă Actualitate Prefectul Liliana Oneț dă ”replică” PSD Timiș: nu tergiversează, dar încă așteaptă...

Prefectul Liliana Oneț dă ”replică” PSD Timiș: nu tergiversează, dar încă așteaptă după secretarii primăriilor pentru a putea înceta mandatul traseiștilor politici

994
DISTRIBUIȚI

PSD Timiș acuza, pe 27 august, prefectul de Timiș, Liliana Oneț, de favoritism pentru primarii care au trecut de la PSD la PNL, neîncetându-le mandatele odată ce și-au depus candidatura la alt partid decât cel cu care câștigaseră în 2016. În replică, după câteva ore, Instituția Prefectului a dat un comunicat în care motivează tergiversarea acuzată de PNL prin faptul că încă nu au fost primite referatele de la secretarii UAT-urilor.

Spunând că sunt nefondate acuzele social-democraților, Liliana Oneț afirmă că „a semnat, cu celeritate, toate Ordinele Prefectului de încetare a mandatelor înainte de termen ale consilierilor locali și ale viceprimarilor, indiferent de culoarea politică, pentru care au existat sesizări din partea unor formațiuni politice că aceștia și-au depus candidatura la alegerile locale din 27 septembrie 2020 pe listele altor partide decât cele pentru care au fost aleși la precedentele alegeri”.

În plus, în comunicatul instituției, se mai arată că „(…) în conformitate cu prevederile art. 160, alin. 7 și 8, din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, Ordinul Prefectului trebuie să aibă la bază un referat semnat de secretarul general al unității administrativ-teritoriale”.

„Instituția Prefectului a transmis, cu celeritate, solicitări către secretarii generali ai unităților administrativ – teritoriale ai localităților unde Instituția a fost sesizată că primarii și-au depus candidatura din partea altui partid decât cel pentru care au candidat la alegerile trecute. Când referatele solicitate vor ajunge la Instituția Prefectului, vor fi semnate Ordinele de Prefect pentru încetarea mandatelor respectivilor primari”, mai asigură reprezentanții Instituției Prefectului.

Comentarii

comentarii