Acasă Actualitate Prefectul Mihai Ritivoiu: Primăria Timișoara a fost amendată cu 10.000 de lei...

Prefectul Mihai Ritivoiu: Primăria Timișoara a fost amendată cu 10.000 de lei pentru iarba din parcuri

DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu (PSD), contrazice informațiile potrivit cărora primăria ar fi fost amendată – ca „soluție de compromis” – numai cu 500 de lei de Garda de Mediu pentru iarba prea mare din parcuri. Sancțiunea reală ar fi, potrivit reprezentantului guvernului în teritoriu, de 10.000 de lei. În plus, au fost dispuse și măsuri urgente de rezolvare a problemelor depistate.

Ca de obicei, Ritivoiu își anunță noutățile pe Facebook:

„Înainte de începerea controlului prin parcurile din Timişoara, i-am chemat pe membrii comisiei mixte de control. Le-am spus că  nemulțumirea locuitorilor Timişoarei este tot mai vocală, că acest lucru se vede în presa locală şi națională, că există ambrozie crescută şi căpuşe prin iarbă. Le-am mai spus că intenția mea nu este neapărat să dăm amenzi, ci să dinamizăm activitatea primăriei şi să dăm populației un semnal de implicare. Ca dovadă, din momentul imediat ulterior anunțului de control, a început o frenezie a tăierii de iarbă şi de buruieni prin oraş.

Controlul este gata. A fost aplicată o amendă în valoare de 10.000 lei şi au fost impuse măsuri, unele cu termen 1 iulie, altele cu caracter permanent. Am să continui să urmăresc starea spațiilor verzi. Avem 50.000 de copii în Timişoara, care au tot dreptul să se bucure în siguranță de spațiile verzi!”.

Comentarii

comentarii