Acasă Administraţie Prefectul sesizează din nou probleme cu curățenia stradală și tramvaiele din Timișoara

Prefectul sesizează din nou probleme cu curățenia stradală și tramvaiele din Timișoara

1284
DISTRIBUIȚI

Prefectul județului Timiș, Eva Georgeta Andreaș a sesizat în cadrul Colegiului Prefectural din 25 iunie mai multe probleme din teritoriu. În primul rând a somat Direcția Agricolă să rezolve problema ambroziei. Aceasta, în comisii mixte cu cei de la Primărie au realizat patru acțiuni de verificare pe teren, dar nu au dat nicio amendă până acum.

Cea mai mare problemă, însă, a fost cea a curățatului stradal. Cele 433.000 de persoane care beneficiază de serviciile noii firme care responsabile tot nu găsesc străzile curate. Firma trebuie să ofere serviciile a 73 de autospeciale pentru a putea face față situației. Comisia care a verificat activitatea acestora nu a putut face inventarul din cauza lipsei autorizațiilor. Verificările din peroada 4 – 20 iunie au dus la constatarea că operatorul nu efectuează serviciile contractate. Deja s-a dat o amendă, iar controlul la fiecare zece zile, propus de prefect, se așteaptă să aducă sancțiuni suplimentare.

O altă problemă sesizată de Eva Andreaș a fost cea a serviciilor de energie electrică. Acestea se întrerup în timpul fenomenelor metereologice. Enel a primit deja 6 sancțiuni pentru acest lucru, din această cauză și pentru că tensiunea nu este, în unele locuri, cea minim legală. Comisarul șef al Oficiului pentru Protecția Consumatorului, Sorin Susanu, a solicitat ENEL să prezinte dovezi că beneficiază de numărul necesar de angajați care să facă față situației. Până acum, despăgubile plătite consumatorilor care au aparate afectate au fost de 565.000 de lei, în urma a 256 de decizii judecătorești.

Nici STPT nu a scăpat de controalele OPC. Nu s-a putut face dovada înmatriculării tuturor tramvaielor, unele chiar având probleme care pot pune în pericol sănătatea călătorilor.

În aceeași ședință, ISU a anunțat că toate fluxurile râurilor sunt în scădere după cele două perioade de cod roșu de ieri, când, totuși, cotele râurilor nu au depășit limitele codului portocaliu. De asemenea, DSP a a atenționat că e perioada în care se vaccinează animalele de vânătoare,  și că pentru 14 zile bovinele nu se scot la pășunat. În această perioadă, se înregistrează și o prezență ridicată a vulpilor pe lângă păduri.

Poliția de frontieră transmite că traficul la vamă nu este prea ridicat și le recomandă celor care părăsesc țara să verifice pe aplicația de mobil care este situația în timp real. De asemenea, programul la pașapoarte s-a prelungit până la 18.30. Programările se pot face și online, dar pentru o perioadă mai scurtă de așteptare se recomandă cele făcute la sediu. La o medie de 380 de pașapoarte pe zi, se așteaptă 20.000 de noi documente până în 15 august.

Comentarii

comentarii