Acasă Administraţie Prefectura Timiș a adoptat planul de măsuri de luptă împotriva pestei porcine...

Prefectura Timiș a adoptat planul de măsuri de luptă împotriva pestei porcine africane

925
DISTRIBUIȚI

Subprefectul Mircea Băcală a convocat marți, 15 decembrie, o ședință a Comitetului Local de Combatere a Bolilor.  Pe ordinea de zi a fost prezentarea situației privind confirmarea pestei porcine africane (PPA) la mistreții aflați pe fondurile de vânătoare 37 Visag, Asociația  de Vânătoare Jderu,  FV 15 Alioș, Asociația de Vânătoare Valea lui Liman Făget județul Timiș.

În cadrul ședinței a fost adoptată hotărârea privind aprobarea Planului de măsuri referitoare la combaterea PPA din Fondul de Vânătoare 37 Visag, Asociația  de Vânătoare Jderu.

Conform acestui plan a fost stabilită zona afectată care reprezintă o rază de 13 km de la locul unde au fost gasiti 5 mistreți morți.

Zona afectată este formată din zona infectată cu o răză de 8 km care cuprinde următoarele localități: VISAG, SACOSU MARE, DAROVA, HODOȘ(DAROVA), HERENDESTI, PIETROASA MARE, HONORICI, PINI.

Zona tampon  de încă 5 km în exteriorul zonei infectate care cuprinde următoarele localitați: LUGOJ, V.V.DELAMARINA, OLOSAG, PĂDURENI(V.V.DELAMARINA) DRAGOMIREȘTI, SINERSIG, BOLDUR, JABAR din județul Timiș și localitățile SCAIUS, REMETEA POGANICI, FARLIUG, VALEA MARE,DULEU ȘI VALEA PĂI din județul Caraș Severin.

În zona afectată sunt incluse următoarele fonduri de vânătoare: FV 36 OLOSAG, FV38 SACOSU MARE, FV 39 BOLDUR, FV 42 BUZIAȘ.

De asemenea, a fost adoptată hotărârea, privind aprobarea Planului de măsuri referitoare la combaterea PPAdin Fondul Cinegetic 15 ALIOȘ – apartinând ASOCIAȚIEI DE VÂNĂTOARE VALEA LUI LIMAN.

Conform acestui plan, a fost stabilită zona afectată care reprezintă o răză de 13 km de la locul unde a fost găsit 1 mistreț mort.

Zona afectată este formată din zona infectată cu o răză de 8 km care cuprinde următoarele localități: COMEAT, BOGDA, CHRLOTEMBURG, BUZAD, NADAS, HODOȘ și județul Arad cu localitatea CUVEJDIA

Zona tampon  de încă 5 km în exteriorul zonei infectate care cuprinde următoarele localități  ALIOS, MASLOC,REMETEA MICĂ, FIBIS, BENCECU DE JOS, SALCIUA NOUĂ, HERNEACOVA, STANCIOVA, BRESTOVAT,COȘARI din județul Timiș și localitățile NEUDORF,CHESINT, ZABRANI din județul Arad.

Zona tampon cuprinde și o exploatație comercială  de suine SC SMITHFIELD ROMÂNIA SRL – fermă MASLOC.

În zona afectată sunt incluse următoarele fonduri de vânătoare: FV 16 ȘARLOTĂ, FV 14 PISCHIA, FV 59 GIARMATA, FV 17 NADAS, FV 18 BRESTOVAT, FV 41 CRALOVAT.

 

 

 

Comentarii

comentarii