Acasă Administraţie Prefectura Timiș îi dă răspuns lui Dobra: „o parte” din laptele abandonat,...

Prefectura Timiș îi dă răspuns lui Dobra: „o parte” din laptele abandonat, a fost donat către Crucea Roșie, încă de săptămâna trecută

1796
DISTRIBUIȚI

Călin Dobra acuza, pe 15 iulie, faptul că guvernul nu îi răspunde la adresele referitoare la redistribuirea alimentelor din programul „laptele și cornul”, rămase în depozite de la începutul pandemiei de COVID-19, în condițiile în care școlile au fost închise. Miercuri, într-un live din depozitul producătorului, Dobra spune că cele 600 de tone de lapte de acolo vor trebui aruncate dacă guvernul nu ia o hotărâre.

Joi, Instituția Prefectului Județului Timiș dă, indirect, un răspuns, transmițând că o cantitate de lapte a fost deja donată Crucii Roși România Filiala Timiș, încă de săptămâna trecută.

„În acest sens, începând de săptămâna trecută, Instituția Prefectului – Județul Timiș a venit în sprijinul organizației Crucea Roșie Română Filiala Timiș pentru distribuirea unei cantități de lapte către persoanele defavorizate, copiii din familii cu stare materială precară, căminele pentru persoane vârstnice sau altor persoane aflate în situații dificile, spitale, etc.  din județul Timiș”, se arată în comunicatului Prefecturii.

În plus, Instituția Prefectului Județului Timiș, mai transmit reprezentanții acesteia, a trimis către toate primăriile din județ solicitarea de a comunica numărul persoanelor aflate în situații dificile de pe raza localității lor precum și cantitatea necesară de lapte.

„Menționăm că este vorba de o cantitate de 485.000 unități lapte școlar  SIM 200ml,1,8%, cu termen de valabilitate 15 respectiv 30.08.2020. Facem precizarea că până în prezent Crucea Roșie Română Filiala Timiș a distribuit deja aproximativ 320.000 de unități lapte școlar către spitale, cămine pentru persoane vârstnice și primării din județul Timiș.

De asemenea încă 16 primării au răspuns apelului nostru și au solicitat un număr de 62.235 unități lapte școlar, urmând ca distribuția acestuia să se facă în cursul săptămânii viitoare”, mai transmit reprezentanții Prefecturii.

Comentarii

comentarii