Acasă Actualitate Prefectura Timiș învață primăriile cum să ferească cetățenii de comercianții neserioși în...

Prefectura Timiș învață primăriile cum să ferească cetățenii de comercianții neserioși în perioada Paștelui

DISTRIBUIȚI

Autoritățile locale din Timiș vor beneficia de un fel de ghid care să le ajute să prevină problemele apărute la comercianții de produse specifice perioadei Pascale. Se vor analiza situațiile neconforme descoperite în anii trecuți de organele de control în perioada Paștelui și a Crăciunului, pentru ca ulterior, în funcție de acestea, să se stabilească și recomandările de verificări din această perioadă.

Comercianții cu probleme ar urma să fie puși pe o listă, care va fi transmisă organizatorilor de evenimente, pentru ca aceștia să știe cu cine au de afaceri.

“Am solicitat astăzi Direcției Sanitare Veterinare și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor ca până mâine să facă o analiză a abaterilor constatate la târgurile de Paști și de Crăciun de anul trecut și să centralizeze cele mai frecvente abateri și amenzile aferente, pe care să le transmită Instituției Prefectului. Noi le vom compila într-un material pe care îl vom disemina tuturor primăriilor din județ, cu solicitarea să îl înmâneze oricărui comerciant care va vinde produse în târgurile organizate de ei în perioada următoare. Am convingerea că astfel vom reduce abaterile, amenzile, iar cumpărătorii vor fi mai în siguranță. Mai bine prevenim decât să combatem!”, a anunțat prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu.

 

Comentarii

comentarii