Acasă Actualitate Prefectura Timiș marchează Ziua Internațională de conștientizare a pierderilor și deșeurilor alimentare

Prefectura Timiș marchează Ziua Internațională de conștientizare a pierderilor și deșeurilor alimentare

773
DISTRIBUIȚI

Instituția Prefectului Județul Timiș și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș marchează, marți, 29 septembrie, Ziua Internațională de conștientizare a pierderilor și deșeurilor alimentare, de la ora 11.30.

Acesta este un eveniment de informare și conștientizare a consumatorilor locali asupra efectelor majore, semnificative și pe termen lung, ale risipei alimentare.

Scopul este de a încuraja derularea de acțiuni de prevenire și diminuare a risipei de alimente și de încurajare a donării produselor cu termen de expirare apropiat unităților din județul Timiș care au nevoie de susținere în acest sens.

Acțiunea se înscrie într-o mai amplă campanie a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, destinată creșterii gradului de conștientizare a cetățenilor asupra gravității dimensiunilor pe care le capătă fenomenul risipei alimentare, ca provocare majoră a societății moderne.

Evenimentul are loc marți, 29 septembrie, cu începere de la ora 11.30, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș din bv. Eroilor de la Tisa, nr. 22.

Comentarii

comentarii