Acasă Actualitate Pregătiri pentru caniculă la Timișoara și la Lugoj. Unde vor fi amplasate...

Pregătiri pentru caniculă la Timișoara și la Lugoj. Unde vor fi amplasate corturile de prim ajutor?

DISTRIBUIȚI

patru punte de prim ajutor pe canicula in timisoaraVestul țării va fi cuprins, în perioada următoare, de temperaturi ridicate, anticipează meteorologii. Pentru precauție, prefectura județului Timiș a și luat măsuri: în Timișoara și în Lugoj vor fi amplasate corturi de prim ajutor. De asemenea, sunt prevăzute măsuri și din partea pompierilor, în cazul unor incendii de vegetație.

„Având în vedere faptul că pentru perioada umătoare  se prognozează temperaturi ridicate, prefectul Mihai Ritivoiu a convocat astăzi o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru identificarea măsurilor ce pot fi luate în pentru perioada caniculară. În acest sens, autorităților locale li s-a pus în vedere să se pregătească să asigure protecția populației, iar la nivelul municipiilor Timișoara și Lugoj au fost stabilite locațiile în care vor fi deschise pe timpul caniculei puncte de prim ajutor”, transmit reprezentanții prefecturii.

În total, vor fi șase astfel de puncte, patru în Timișoara și două în Lugoj:

  • Oficiul Poștal 1 Timișoara – bd. Revoluției din 1989 nr. 2;
  • Opera Română Timișoara – Agenția de Bilete – str. Mărășești nr.2;
  • Oficiul Poștal 5, Ghișeul 1 – str. 1 Decembrie nr. 90 Timișoara;
  • Piața Iosefin Timișoara;
  • Piața Iosif Constantin Drăgan, Centrul Civic, Lugoj;
  • Splaiul Morilor nr. 1, Piața Agroalimentară, Lugoj.

De asemenea, trei autocisterne vor fi pregătite în permanență pentru intervenții operative în cazul apariției incendiilor de vegetație uscată sau la fondul forestier.

Comentarii

comentarii