Acasă Actualitate Pregătiri pentru alegeri

Pregătiri pentru alegeri

445
DISTRIBUIȚI

Peste 603.073 de cetăţeni cu drept de vot din Timiş vor fi aşteptaţi, duminică, în cele circa 600 de secţii de votare pentru a-i alege pe cei care vor reprezenta România în Parlamentul Europei pentru următorii cinci ani. Dintre acestea, 212 secţii sunt amenajate în Timişoara.
Potrivit prefectului Mircea Băcală, poliţiştii vor monitoriza toate drumurile pentru a depista eventualele persoane atrase de turismul electoral, monitorizând transporturile de autobuze şi microbuze. Astfel, toate mijloacele de transport cu mai multe locuri vor fi oprite şi verificată destinaţia existentă pe foile de parcurs. În ziua alegerilor, va fi un procuror de serviciu, în cazul în care se constată cazuri de vot multiplu, astfel de practici fiind pedepsite cu închisoarea de la şase luni la cinci ani. De asemenea, efectivele Ministerului de Interne vor monitoriza toate intrările şi ieşirile din judeţ.
Forţele de ordine au intrat, deja, în dispozitiv, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Timiş a repartizat 800 de agenţi la 340 de secţii de votare din oraş şi din judeţ pentru a asigura şi supraveghea la buna desfăşurare a alegerilor europarlamentare.
Pe lângă agenţii IPJ, la 80 dintre secţiile de votare au fost repartizaţi şi 160 de poliţişti de frontieră – 44 în Timişoara şi 116 în judeţ.
Jandarmii îşi vor intensifica şi ei patrularea, iar 200 dintre ei vor asigura liniştea şi ordinea publică la 40 de secţii de votare. Aceste forţe de ordine vor fi sprijinite şi de 190 de agenţi comunitari, care vor patrula în alte 40 de secţii de pe raza municipiului Timişoara.
Pentru prevenirea incendiilor în locaţiile în care au fost amenajate secţii de votare, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat au luat măsuri speciale, 30 de secţii de votare, cele mai vulnerabile, fiind supravegheate de câte doi pompieri. La sediul ISU, permanenţa va fi asigurată de 11 ofiţeri care vor gestiona orice situaţie de urgenţă ce poate să apară în această perioadă.
AGERPRES

Comentarii

comentarii