Acasă Actualitate Pregustarea bucuriei Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, la 80 de km de Timișoara

Pregustarea bucuriei Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, la 80 de km de Timișoara

DISTRIBUIȚI

Copiii și tinerii dintr-o comună aflată la 80 de km de Timișoara au susținut un amplu program de colinde și poezii, ca pregustare a bucuriei Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos – Crăciunul 2021.

Programul s-a desfășurat pe 4 secțiuni: colinde de grup, colinde solo, poezii și o cântare bisericească, închinată Preacuratei, tot în variantă solo.

În cadrul evenimentului care s-a desfășurat în biserica Clopodia din Jamu Mare și-au adus aportul la crearea unei stări sufletești și emoționale aparte, pe toată durata programului, numărul mare de copii, (aproximativ 40), care au alcătuit grupul, ce a susținut concertul, apoi ținuta lor exterioară, majoritatea fiind îmbrăcați în straie populare, ținută ce a oglindit și frumusețea și curăția lor interioară.

Au fost prezenți noul protopop, P. On. Părinte Ciprian Boșca, 3 frați preoți: PC Părinte Tiberiu Gherasim, de la parohia Ferendia, PC Părinte Georgian Popovici, de la parohia Stamora Germană și PC Părinte Ciprian Ene, de la parohia Cebza, primarul comunei, însoțit de membri ai Consiliului Local; directoarea de la Școala Gimnazială Jamu Mare, însoțită de asemenea de cadre didactice și nu în ultimul rând, un număr foarte mare de oameni, atenți și dornici să-și hrănească sufletul de frumusețea colindelor. Iar ca momentul să rămână mereu “ viu”. Întreg programul a fost înregistrat audio-video.

 „Purtați fiind pe brațele Bisericii și pe aripile colindelor, am ajuns, din mila Domnului, în aceste zile minunate, în care cerul îmbrățișează pământul. În fața ochilor noștri de lut, dar și a celor sufletești, se ivește și „răsare” iarași luminoasa sărbătoare, în care Dumnezeu „deschide” cerul și pogoară cu dor nesfârșit pe pământ, pentru a-Și căuta comoara-I neprețuită, adică pe tine și pe mine, o, omule; pe tine iubite frate și iubită soră.

S-a pogorât Fiul lui Dumnezeu de pe tronul Preasfintei Treimi, S-a „dezbrăcat” la înfățișare de necuprinsa-I slavă, și a venit în adâncul păcătos al pământului, ca să-Și caute copilul, mult-iubitul Său copil, omul, rătăcit și pierdut, alungat pentru neascultare din brațele părintești și atotcuprinzătoare ale Atotputernicului său Ziditor și prins în mrejele viclene și pierzătoare ale vrăjmașului: 

“Căci atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât pre Fiul Său, Cel Unul-Născut, L-a dat, ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viață vecinică” (In 3, 16). 

O, omule, iubitule om, nu te minunezi tu, oare peste măsură, nu te înfricoșezi, văzând ce făptură minunată ești, și mai ales, câtă dragoste nesfârșită are Plăsmuitorul tău pentru tine…?! Sărbătoarea ce ne stă înainte, Stăpânul cerului și al pământului a făcut-o posibilă doar pentru tine !

Dăm slavă nesfârșită lui Dumnezeu, pentru că ne-a binecuvântat, ca împreună cu copiii, tinerii și adulții, să oprim puțin timpul  și să devenim și noi, ca odinioară, păstorii și magii, care laolaltă cu îngerii, I-am adus slavoslovie Fiului lui Dumnezeu, Ce stă iar să se nască. Am îndrăznit și noi, cu sfântă îndrăzneală, să grăim în adâncul sufletelor noastre: pogoară-Te, Doamne și în „ieslea” sufletelor noastre, reci și pustii, și încălzindu-le cu Duhul Tău Cel Preasfânt,  să ne întărești, ca să-ți putem pregăti un „locaș” îngrijit, unde să Te naști, și unde să Te odihnești! Hristos Se naște, slăviți-L!”, a fost mesajul preotului Marius Crăciunescu din parohia Clopodia. 

Comentarii

comentarii