Acasă Economic Premieră! ARA, condusă de Ilie Vlaicu, organizează forumul WATER LOSS BALKANS, la...

Premieră! ARA, condusă de Ilie Vlaicu, organizează forumul WATER LOSS BALKANS, la Constanța, cu specialiști în apă din 10 țări

DISTRIBUIȚI

Asociația Română a Apei, președinte conf.univ.dr. Ilie Vlaicu, directorul Aquatim Timișoara, organizează cea de a V-a ediții a forumului WATER LOSS BALKANS, organizat în premieră la Constanța, și în parteneriat cu RAJA SA și Turkish Society for Infrastructure and Trenchless Technologies.

Timp de două zile (31 august – 01 septembrie 2023), la Pavilionul Expozițional din Constanța, profesioniști din domeniul apei, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, consultanți, antreprenori, dar și reprezentanți ai mediului academic vor aborda probleme stringente cu care se confruntă sectorul de apă şi de canalizare.

Cu acest prilej vor fi propuse strategii, tehnici și modalități eficiente de gestionare a serviciilor și de creștere a eficienței proceselor și a tehnologiilor.

Evenimentul a atras vorbitori și participanți din 10 țări precum Franța, Israel, Portugalia, Republica Cehă, Republica Moldova, Spania, Turcia, Țările De Jos (Olanda), Ungaria și România.

Manifestarea cuprinde o conferință tehnico-științifică internațională cu tema “Reducerea pierderilor de apă – obligație sau sursă de venituri”, însoțită de atelierul de lucru „Soluții IT relevante și rețele inteligente de apăʺ, dar și o expoziție de specialitate care va oferi participanților ocazia de a se familiariza cu cele mai recente inovații și soluții în domeniul managementului pierderilor de apă.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul președintele Asociației Române a Apei – Ilie VLAICU, directorul general al RAJA SA, președintele A.N.R.S.C. – Ionel TESCARU, președintele Consiliului Județean Constanța – Mihai LUPU, primarul Municipiului Constanța – Vergil CHIȚAC, Directorul BERD Venera Vlad,  Directorul General al TIS Turkey – Semih VATANSEVER, Excelenta Sa – Tatsuo KITAGAWA ( Adjunctul Misiunii Ambasadei Japoniei) și directorul ISKI – Șafak BAȘA.

„În contextul schimbărilor climatice și al creșterii populației globale, gestionarea eficientă și conservarea resurselor noastre de apă devin imperative.

Pierderile de apă, fie că sunt vizibile sau ascunse, reprezintă un semnal de alarmă pentru sistemele noastre de distribuție și pentru ecosistemele care depind de aceasta.

Astăzi, aici, avem privilegiul de a reuni experți din diferite părți ale lumii, fiecare cu experiențele și perspectivele sale unice, pentru a adresa această problemă presantă.

Prin colaborare și schimb de cunoștințe, sperăm să identificăm soluții inovatoare, să stabilim standarde și practici mai bune și să creăm o rețea solidă de profesioniști dornici să contracareze pierderile de apă și să contribuie la un viitor sustenabil”, a fost mesajul dr. ing. Ilie Vlaicu, în deschiderea evenimentului.

 

Comentarii

comentarii