Acasă Cultura Premieră! Cărțile noastre 2021 – un proiect revoluționar al Uniunii Scriitorilor din...

Premieră! Cărțile noastre 2021 – un proiect revoluționar al Uniunii Scriitorilor din Timișoara

911
DISTRIBUIȚI

Uniunea Scriitorilor din România filiala Timișoara (USR) prezintă rezultatul primei ediții a proiectului multianual Cărțile noastre, lansat în urmă cu câteva luni.

Prezentarea cuprinde atât o listă, cât și un colaj cu imaginea copertei tuturor volumelor publicate în țară și în străinătate de membrii Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România, în anul 2020, grupate pe genuri: Poezie, Proză, Critică și istorie literară, eseu, memorialistică și traduceri.

Scriitorul Marian Odangiu a explicat că acest proiect își propune să maximizeze vizibilitatea activității creative a membrilor filialei timișorene, cunoașterea între colegi, să consolideze legătura și solidaritatea scriitorilor din filialele USR.

De asemenea, urmărește să mărească șansele ca aceste lucrări literare să ajungă mai repede și mai eficient la publicul cititor și, astfel, să stimuleze interesul pentru lectură al iubitorilor de carte. În viitor, va fi prezentată și posibilitatea achiziționării acestor lucrări, într-o modalitate cât mai facilă și transparentă.

În cadrul proiectului, anual (după încheierea, în martie-aprilie, a anului editorial precedent), asemenea documente vor fi realizate și trimise prin e-mail membrilor Filialei (210), conducerii și administrației Uniunii Scriitorilor (5), tuturor filialelor (21), revistelor Uniunii Scriitorilor (9), publicațiilor care poartă egida USR (33) și altor instituții de presă (65), unui număr de peste șaizeci de biblioteci din toată țara, precum și autorităților locale și regionale și structurilor culturale ale acestora (20), criticilor literari și pasionaților de literatură (peste 400). http://www.uniuneascriitorilortm.ro. Descărcați toate cele fișierele atașate sub formă de fiș

 

Comentarii

comentarii