Acasă Administraţie Premieră! Girocenii pot vota un proiect care va stabili cum trebuie să...

Premieră! Girocenii pot vota un proiect care va stabili cum trebuie să arate un drum civilizat

DISTRIBUIȚI

În cadrul primului proces de bugetare participativă, locuitorii din Giroc Timiș pot vota un proiect care își propune să stabilească un standard de construire al unui drum.

“Ideea s-a născut din dezamăgirea repetată cauzată de lucrări neconforme, lipsite de uniformitate și uneori lipsite de logică. În România, dacă se toarnă asfalt, înseamnă că s-a făcut un drum, nu se construiește integrat. Se consumă bani cât pentru un drum civilizat așa cum vedem în străinătate, dar ne alegem cu infrastructură de lumea a treia”, a explicat Răzvan Constantin, inițiatorul proiectului pilot.

Dacă va întruni suficiente voturi pentru a obține finanțare, proiectul va asigura realizarea documentației tehnice necesare modernizării rețelei de drumuri de interes local. În viziunea inițiatorului, zona din imediata vecinătate a unui drum nu ar trebui să aibă aspect de maidan, iar trotuarele și pistele de biciclete ar fi bine să fie abordate integrat.

Detalii aici: https://www.giroc.ro/bugetare-participativa/proiecte/1389-proiect-pilot-realizare-modernizare-infrastructura-rutiera-ciclism-si-trafic-pietonal-cu-facilitati-complementare-comuna-giroc

 

Comentarii

comentarii