Acasă Actualitate Premieră în chirurgia oftalmologică, la Timișoara

Premieră în chirurgia oftalmologică, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

În perioada 1-3 decembrie, se desfășoară la Timișoara, sub patronajul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara o manifestare științifică internațională de chirurgie practică intraoculară a glaucomului și cataractei.

Coordonatorii cursului sunt prof.univ.dr. Mihnea Munteanu, șeful disciplinei de Oftalmologie din cadrul UMF “Victor Babeș” Timișoara și prof.univ.dr. Horia Stanca, de la UMF “Carol Davila” București.

Ei, împreună cu invitați din Germania (prof.univ.dr. Gabor Scharioth), Italia (prof.univ.dr. Francesco Boscia), Elvetia (prof.univ.dr. Franz Fankhauser) și Egipt (prof.univ.dr. Ashraf Armia) au conferențiat despre cele mai noi tendințe în tratamentul chirurgical al glaucomului și despre metode moderne de sutura corneană în chirurgia oculară.

Cursanții au putut exersa toate tehnicile prezentate pe microscoape puse la dispoziție de Centrul de Laparoscopie și Microchirurgie “Pius Branzeu” din Timișoara.

O premieră a constituit-o utilizarea unui simulator chirurgical de tip realitate virtuală (Eyesi Surgical simulator®), care a avut un succes deosebit. Auditoriul a fost reprezentat îndeosebi de medici tineri (rezidenți și specialiști), care au urmărit cu interes toate secțiunile educative ale acestei manifestări.

Cei doi organizatori prof.univ.dr. Mihnea Munteanu și prof.univ.dr. Horia Stanca constituie o echipă deja sudată în mai bine de 10 ani de manifestări științifice organizate la Timișoara, iar proiectele de viitor pe care le au sunt mai mult decât interesante. Felicitări și mult succes în promovarea școlii românești de medicină și a educației medicale de calitate!

Comentarii

comentarii