Acasă Sănătate Premieră medicală în Timişoara! La Spitalul Municipal va fi construit un centru...

Premieră medicală în Timişoara! La Spitalul Municipal va fi construit un centru de recuperare neurologică

DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara, Spitalul Clinic Municipal Timişoara şi Spitalul din Kovin din Serbia au pus bazele unui proiect european de cooperare transfrontalieră pentru dezvoltarea a doua centre de recuperare neurologică în Timişoara şi în Kovin, prin fonduri europene nerambursabile.

Astfel, fiecare partener va construi un departament de recuperare neurologică şi reabilitare. Spitalul din Kovin va reface o clădire istorică din cadrul instituţiei, iar în Timişoara va fi extinsă Clinica de Balneofizioterapie şi Recuperare cu un corp de clădire, în spate, lângă bazinul cu apă termală, lângă ambulatoriu. Noua construcţie va avea două niveluri, lift şi saloane cu 10 paturi în total. Termenul de depunere a documentaţiei este 30 martie.

“Proiectul este foarte necesar, fiindcă nu există în regiune un asemenea serviciu specializat pentru recuperare neurologică şi sunt foarte mulţi bolnavi care necesită terapie de recuperare după accidente vasculare cerebrale şi alte probleme neurologice. Compartimentul va fi în cadrul Clinicii de Recuperare din cadrul spitalului”, spune dr. Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timişoara.

Comentarii

comentarii