Acasă Actualitate Premieră! Piața micilor producători agricoli – inaugurată la Muzeul Satului Bănățean din...

Premieră! Piața micilor producători agricoli – inaugurată la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara

1480
DISTRIBUIȚI

Piața micilor producători agricoli va fi inaugurată, sâmbătă 20 iunie, la ora 10.00, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. După perioada de izolare din cauza COVID19, proiectul vine ca o necesitate și face parte din amplul program OcroTim 2020, realizat de Consiliul Județean Timiș.

Astfel, va fi pusă față în față cererea cu oferta, direct și fără compromisuri.

”Timișul are cea mai mare suprafață agricolă din țară – aproape 700.000 de ha. Avem zone unde legumicultura influențează economia locală, cum sunt Tomnatic, Lovrin, Vizejda, Gottlob, Jimbolia, Belinț sau Ciacova. Din păcate, sunt producători cinstiți care se lovesc de intermediari și de birocrație.

Pentru toți aceștia la Tomnatic, CJT construiește primul centru public de legume și fructe, în valoare de aproape 5 milioane de euro. Va fi gata la finalul anului 2021.

Până atunci, nu stăm, ci intervenim cu o măsură tot în premieră după multe analize avute cu specialiștii din cadrul Grupului de Inițiativă Locală și cu producătorii agricoli.

Astfel, în cadrul programului OroTim, lansăm Piața micilor producători la Muzeul satului din Timișoara, ca să îi ajutăm pe agricultori să își poată vinde producția, iar timișorenii să poată avea acces la produsele locale de calitate și proaspete.

Fiecare producător va fi atent verificat, fiindcă nu vrem importuri. Pandemia COVID19 a afectat mult agricultura din Timiș, a blocat piața, producătorii nu au avut unde să își comercializeze produsele, iar veniturile lor au scăzut.

Nu am vrut să lăsăm lucrurile așa, de aceea încercăm să rezolvăm situația și să îi ajutăm pe agricultori”, a spus Călin Dobra, președintele CJT.

Comentarii

comentarii