Acasă Cultura Premieră! România2021 provoacă adevărul, cu Rinocerii, la Teatrul Național Timișoara

Premieră! România2021 provoacă adevărul, cu Rinocerii, la Teatrul Național Timișoara

1129
DISTRIBUIȚI

România2021 provoacă adevărul. Rinocerii de Eugène Ionesco, în regia lui Tompa Gabor va avea loc la Teatrul Național din Timișoara, miercuri 4 martie, de la ora 19.00, în Sala Mare – premieră – în 6 martie, de la aceeași oră, dar și în 8 și 27 martie, de la ora 20.00.

Traducerea este făcută de Vlad Zografi și Vlad Russo.

Muzica Vasile Șirli, coregrafia Florin Fieroiu, măști Ilona Varga.

Considerată una dintre lucrările cele mai remarcabile ale teatrului absurd universal, Rinocerii, această importantă operă a marelui scriitor de limbă franceză de origine română este prezentată în premieră la Naționalul din Timișoara. 

Eugène Ionesco nu are cum să lipsească din repertoriul unui teatru care se respectă și își respectă publicul

Noii stăpâni jonglează cu un soi de trucuri magice fără să-și arate fețele, în timp ce dușmanul a devenit invizibil ! Și toți, sau aproape toți, par a-și fi însușit aceste noțiuni, condiționați fiind de un consumerism generalizat.

Masele fascinate au construit un nou Templu, acela al Consumului cu „C” mare, în care divinizează puterea banului și consumul de bunuri.

„Rinocerita” se propagă în noi, tăcută, cu tot cu efectele sale erozive. În acest context, toate personajele piesei sunt atinse de boală, cu excepția lui Bérenger care conștientizează pericolul și se împotrivește.

Comentarii

comentarii