Acasă Actualitate Premierea elevilor olimpici, la Timișoara

Premierea elevilor olimpici, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Cu binecuvântarea ÎPS Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului, la Parohia Timișoara-Dacia au fost premiați elevii care au obținut premii și mențiuni la etapa județeană a Olimpiadei naționale de Religie Ortodoxă și la Olimpiada națională  interdisciplinară Religie – Română, „Cultură și spiritualitate românească”, desfășurate la Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” din Timișoara.

La această manifestare au participat preotul Nichifor Tănase, consilier eparhial, prof. Daniela Liliana Buzatu, inspector de Religie și prot. Zaharia Pereș, paroh.

Profesorii îndrumători, elevii și părinții acestora au fost întâmpinați de părintele Zaharia Pereș care, împreună cu părintele consilier Nichifor Tănase au oficiat Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, elevii citind câte un condac și un icos din rânduiala acestuia. După încheierea serviciului religios, elevilor olimpici le-au fost oferite diplome, cărți, kituri școlare și dulciuri, din partea Arhiepiscopiei Timișoarei, a Protopopiatului Timișoara I și a Inspectoratului Școlar.

Doamna Inspector Daniela Buzatu a transmis un mesaj de felicitare și apreciere din partea Doamnei Inspector General, prof. Aura Danielescu și a conducerii manageriale a Inspectoratului Școlar Județean Timiș și a mulțumit doamnei director Adela Panait de la Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara și cadrelor didactice din această unitate de învățământ pentru performanțele deosebite ale elevilor care studiază acolo.  

În încheierea manifestării, părintele consilier Nichifor Tănase a transmis tuturor binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitului Banatului și a urat elevilor mult succes la examenele ce se apropie și i-a invitat să participe la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși, organizată la Timișoara, în perioada 31 august – 3 septembrie 2023.

Comentarii

comentarii