Acasă Actualitate Premierul Cîţu a anunţat că noile restricţii vor fi aplicate începând de...

Premierul Cîţu a anunţat că noile restricţii vor fi aplicate începând de duminică, 28 martie, pentru ca operatorii economici să aibă timp să se pregătească

939
DISTRIBUIȚI

UPDATE: Hotărârea de Guvern care prevede noi restricţii de circulaţie şi reducerea programului de funcționare pentru agenţii economici, aplicabile în funcţie de rata de infectare din fiecare localitate, a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial. Noile restricții vor intra în vigoare de duminică. 

 

Premierul Florin Cîţu a declarat că hotărârea de Guvern privind noile măsuri va fi publicată vineri în Monitorul Oficial, însă a discutat cu şeful DSU Raed Arafat şi au stabilit că noile restricţii vor fi aplicate începând de duminică pentru ca operatorii economici să aibă timp să se pregătească. 

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri: Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziţie să se pregătească, am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a scris Florin Cîţu vineri pe Facebook.

Guvernul a aprobat noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Acestea au fost propuse de CNSU, după o ședință care a avut loc joi.. Oamenii nu vor mai avea voie să iasă din casă după ora 20:00, fără motiv întemeiat şi o declaraţie pe propria răspundere, iar magazinele se vor închide la ora 18:00.

Printre măsurile decise joi se numără: reducerea intervalului de circulație până la ora 20.00, în localitățile în care incidența în ultimele 14 zile este peste 4 la mia de locuitori și mai mică de 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, unde incidența este peste 7,5 la mie, este redus intervalul de circulație până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii. Magazinele vor fi închise la ora 18.00 în localitățile unde rata de infectare este peste 4 la mie și sub 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar unde este de peste 7,5 la mie măsură este aplicată pe toată durata săptămânii.

Activitatea în sălile de sport și fitness este suspendată în localitățile unde incidența este de peste 4 la mie, iar măsură încetează atunci când rata de infectare scade sub 3,5 la mie.

Comentarii

comentarii