Acasă Actualitate Premierul Cîţu, despre situația din Timișoara: ”Cred că primarul Timişoarei şi preşedintele...

Premierul Cîţu, despre situația din Timișoara: ”Cred că primarul Timişoarei şi preşedintele Consiliului Judeţean ar trebui să comunice mai mult”

1693
DISTRIBUIȚI

Premierul Florin Cîţu a vorbit astăzi despre situaţia din Timiş, după ce Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean, a fost nemulţumit de intrarea în carantină a Timişoarei, dar şi de faptul că are nevoie de mai multe vaccinuri.

“M-am uitat pe platformă, erau aproape 20.000 de locuri libere în Timişoara pentru vaccinare, deci nu se justifică cereri pentru vaccinuri în plus, ar trebui să fie folosite cele care sunt acolo şi nu-mi explic cum s-a ajuns la această situaţie, să ai 20.000 de locuri libere şi totuşi să fii carantinat. Ori comunicarea nu este foarte bună, ceva se întâmplă şi cred că primarul Timişoarei, şi preşedintele Consiliului Judeţean ar trebui să comunice mai mult, să explice că sunt vaccinuri în Timişoara şi să se vaccineze. Din păcate, s-a ajuns aici pentru că nu au fost respectate regulile şi nu au fost nici sancţionaţi cei care nu le respectă. E foarte important ca de fiecare dată când cineva nu respectă regulile, să fie sancţionaţi dacă vrem să reducem rata infectărilor şi să revenim la normal”, a transmis Florin Cîţu.

Premierul a menţionat că a solicitat ca în zonele carantinate sau unde sunt cazuri de Covid-19 şi locuri libere la vaccinare să fie lăsate să se imunizeze şi persoanele din etapa a treia.  

“Am cerut ca zonele cum sunt Timişoara, Iaşi sau zonele care sunt carantinate sau în zone unde avem cazuri şi avem locuri libere, să se permită măcar în aceste zone şi altor persoane. Dacă la Timişoara sunt 20.000 de locuri libere şi cei care sunt în etapa 1 şi etapa a 2 nu vor să se vaccineze, atunci să permite celor din etapa a treia să se vaccineze. Este o nebunie să laşi locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Atunci când avem locuri libere putem să lăsăm şi pe ceilalţi să se vaccineze”, a mai transmis Cîţu.

Sursa: news.ro

 

Comentarii

comentarii