Acasă Economic Premii pentru mediul de afaceri italian din Timiș

Premii pentru mediul de afaceri italian din Timiș

870
DISTRIBUIȚI

La Centrul Regional de Afaceri din Timișoara a avut loc joi seara prima ediție a Galei Antreprenorilor Italieni. Organizat de Camera de Comerț Italiană pentru România și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, sub înaltul patronaj al Ambasadei Italiei în România, evenimentul a onorat cele mai bune firme italiene din Timiș.

În cadrul Galei au fost premiate 30 de companii italiene care își desfășoară activitatea în Județul Timiș, după o metodologie și criterii stabilite de organizatori pe baza informaţiilor din situaţiile financiare furnizate de Direcția Generală a Finanțelor Publice și de Oficiul Registrului Comerţului Timiș. Vor fi acordate și premii speciale pentru membrii CCIpR și CCIAT, pentru activități și realizări de excepție.

La ceremonia de decernare a premiilor, alături de organizatori, au participat și E.S. Marco Giungi – Ambasadorul Italiei în România, care a efectuat prima sa vizită în teritoriu după preluarea postului de la București.

 „Astăzi are un loc eveniment în premieră în sistemul cameral. și anume, Gala Antreprenorilor Italieni din județul Timiș. Este un eveniment special pentru noi, pentru că ne aflăm la prima ediție, este un eveniment pe care-l organizăm împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România și sub egida Ambasadei Italiei în București. Suntem mândri de organizarea acestui eveniment, se vor premia firme cu investiție italiană, din toate domeniile de activitate, care au făcut performanță, excelență în județul Timiș.”, a declarat Florica Chiriță, director general al CCIAT.

„Ne dorim să premiem în cadrul acestui eveniment firmele care sunt de mult timp în județul Timiș. În seara asta vor fi premiate în jur de 30 de firme din toate domeniile. Este o premieră această gală, Camera de Comerț Italiană a fost înființată acum un an și jumătate la Timișoara și sperăm să fie începutul unei lungi colaborări cu Camera de Comerț Timiș. Firmele italiene au fost primele care au venit în Timiș, suntem prezenți din 1992 cu primele firme. Italia este aproape, primele aeroporturi care au făcut legătura cu Timișoara au fost cele din Verona și Treviso, totodată limba se aseamănă foarte mult. Criteriile de selecție a firmelor premiate au fost aceleași care au fost folosite și la Topul Firmelor. Va fi premiata cea mai mare firma romana cu capital italian din județul Timiș, cel mai mare angajator, cel mai mare inovator”, a spus Vincezo Moderno, vicepreședinte al Camerei de Comerț Italiană în România.

La rândul său, ambasadorul Italiei în România, E.S. Marco Giungi a declarat: „Este un fel de celebrare a celor mai buni dintre cei buni, dacă pot să spun așa. Avem o importantă prezență a firmelor italiene în județul Timiș, sunt peste 3.000 de companii din Italia în regiune și în jur de 25.000 de companii în întreaga țară. Este premiată performanța celor mai importante companii”.

Gala s-a încheiat cu prezentarea celei de-a doua ediții a „Settimana della Cucina Italiana nel Mondo” și de un bufet special creat pentru acest eveniment.

 

Lista firmelor premiate la Gala Antreprenorilor Italieni din Timiș

 

Secțiunea / Domeniu 

Servicii /Transport

World Media Trans

D.B. Group RO

LS Logistica Internationale

 

Industrie

Zoppas

Rossini

Cottontex

 

Agricultură

MarAgro

Emiliana West Rom

Ovoest SRL

 

Turism / Comerț

Agro Vi-Pd Italia

L’Intesa Promotive

Etea Grain srl

 

Electro/ IT

Heliopolis RO Energy

Agatos Energy

 

Construcții

Emaluce Impianti

 

Cea mai mare cifră de afaceri

Zoppas

Cottontex

General Beton

 

Cel mai mare exportator

Zoppas

CFS-Components

Cottontex

 

Cel mai mare număr de angajați

Zoppas

Cottontex

Gammet 2000

 

Cel mai promițător brand

Lact Italia

Laura Baldini

Petrovaselo

Tempini

 

Cea mai importantă evoluție investițională

Rossini SRL

 

Resurse Umane

Life In

Quanta Resurse Umane

Comentarii

comentarii