Acasă Actualitate Premii pentru olimpicii din Timiș: ÎPS Ioan: „Cinste părinților, răsplată și profesorilor...

Premii pentru olimpicii din Timiș: ÎPS Ioan: „Cinste părinților, răsplată și profesorilor și mângâiere pentru acești minunați elevi ai Banatului”

1014
DISTRIBUIȚI

Olimpicii din Timiș au fost premiați la Maratonul Inteligenței. Peste o sută de elevi și peste o sută de profesori au primit diplome și premii în bani.

La eveniment au fost oferite premii în valoare totală de 168.000 de lei, din care 18.000 lei au fost oferiți de Arhiepiscopia Timișoarei, iar restul de Consiliul Județean Timiș.

134 de elevi olimpici și peste o sută de profesori au primit premii, marți seară, la Filarmonica Banatul, la Gala Maratonului Inteligenței. Elevii care au obținut premiul I la olimpiadă au primit 1280 lei, premiul II – 1070 lei, premiul III – 850 lei, iar cei care au luat menţiuni – 650 lei. Profesorii care au avut elevi care au cîștigat premiul I la olimpiadă au fost recompensați cu 660 lei, premiul II – 560 lei, premiul III – 460 lei, iar menţiune – 360 lei.

„Este un lan de bob de grâu curat, snop de grîu al conștiinței și a minții cultivate aici, în spațiul bănățean. M-am gândit încă de anul trecut să onorăm și profesorii, nu numai copiii. Fără o inimă de profesor copiii nu ar fi astăzi în această sală. Cinste părinților, răsplată și profesorilor și mângâiere pentru acești minunați elevi ai Banatului. Poate că ar trebui să organizăm într-o zi o manifestare tot atât de solemnă în cadrul căreia să ajutăm și cei mai săraci copii din județul acesta. Sunt mulți copii săraci care își fac temele la o lumânare, dar cu o inteligență deosebită. Felicitări pentru cei care nu și-au pierdut nopțile știm noi prin ce baruri. Toți copiii care sunt aici, părinții lor pot să dea declarație sub semnătură că acești copii nu și-au pierdut noțile prin baruri, ci au trudit zi și noapte. Dumnezeu să vă deschidă porțile științei și porțile Raiului, cănd el va crede de cuvință”, a spus mitropolitul Banatului ÎPS Ioan, prezent la eveniment.

Maratonul Inteligenței a fost organizat de Arhiepiscopia Timișoarei și Inspectoratul Școlar Județean Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean.

 

Comentarii

comentarii