Acasă Actualitate Premiul Master Griselini 2021, acordat unui student al UVT, moment de redeschidere...

Premiul Master Griselini 2021, acordat unui student al UVT, moment de redeschidere a evenimentelor culturale în format clasic

522
DISTRIBUIȚI

Timişoara se redeschide, treptat, evenimentelor culturale, în atmosfera relaxată

Curtea interioară a Muzeul Naţional de Artă Timişoara, denumita Curtea Griselini, a găzduit recent, ceremonia de decernare a premiului MASTER Griselini 2021 unui tânăr artist din Timişoara, Silviu Preda, student al Facultăţii de Arte şi Design a Universităţii de Vest Timişoara. Evenimentul sustine programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Premiul a fost oferit de Asociaţia culturală Fucina Italica Griselini, în cadrul unui eveniment organizat, în parteneriat, de Fucina Italica Griselini, Confindustria România, Muzeul Naţional de Artă Timişoara şi Universitatea de Vest din Timişoara.

Tânărul artist a fost recompensat şi cu o diplomă  de recunoaştere din partea UVT, al cărei rector, Marilen Pirtea, a punctat în discursul său că Universitatea îi conferă această diplomă, dar “noroc” că sunt fundaţiile şi organizaţii care susţin şi financiar aceste talente.

Premiul, în valoare de 5.000 de lei, acordat de Asociaţia Griselini, a devenit un simbol al talentului.

În acest context a fost prezentată placa Griselini, dar care nu poate fi montată pe edificiu, acesta fiind monument istoric şi încă nu sunt eliberate toate avizele necesare.

“Am răspuns invitaţiei venite din partea Asociaţiei Fucina Italica Griselini, care a organizat, alături de Confinindustria România, festivitatea de premiere „Griselini Master – 2021”. Tânărul premiat în acest an, care excelează în domeniul artistic, Pavel Silviu Preda, este student la UVT, Facultatea de Arte şi Design, un merituos talent care îşi profilează foarte bine viitorul carierei artistice din specialitatea artă fotografică, un exemplu pentru comunitatea studenţească de la UVT”, a spus rectorul Marilen Pirtea.

Au fost prezenţi la eveniment Andi Herczeg, unul dintre susţinătorii talentelor artistice din Timişoara şi din Banat, directorul Muzeului Naţional de Artă din Timişoara, Victor Neumann, iar din partea Fundaţiei Griselini, Gianluca Testa.

Comentarii

comentarii