Acasă Actualitate Preoții din Timiș vor binecuvânta holdele și se vor ruga pentru ploaie

Preoții din Timiș vor binecuvânta holdele și se vor ruga pentru ploaie

DISTRIBUIȚI

În contextul foarte îngrijorător, creat de seceta care afectează masiv agricultura şi alte domenii de activitate, Patriarhia Română adresează un îndemn către toate eparhiile, pe teritoriile cărora lipsa ploilor continuă să oficieze rugăciunile care se rostesc stăruitor „la vreme de secetă”.

Aceste rugăciuni speciale se citesc în biserici sau pe câmp, pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie liniştită, spre buna rodire a pământului.

“Este, așadar, absolut necesar ca în asemenea împrejurări să cerem ajutorul lui Dumnezeu prin rugăciune stăruitoare, deoarece Dumnezeu „face să răsară soarele peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi Matei 5, 45”, îndeamnă BOR.

Amintim că și, contextul secetei severe din iunie 2020, ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, s-a rugat pentru ploaie pe câmp, la Șag.

ÎPS  a oficiat slujba de sfințire a apei și a binecuvântat țarinile, rostind rugăciunile speciale din Molitfelnic, prin care a cerut ca Dumnezeu să ocrotească toate culturile și roadele de grindină, dăunători, inundații și vijelii.

Au fost citite și rugăciunile rânduite de Biserică Ortodoxă Română pentru vreme de secetă sau neplouare, cerând lui Dumnezeu să reverse ploi liniștite și aducătoare de roadă peste pământul lovit de seceta din acest an. Evenimentul a fost organizat de parohia Șag, consiliul parohial și implicarea Primăriei Șag.

Comentarii

comentarii