Acasă Actualitate Președintele CJ Timiș, luat prin surprindere de demisia Simonei Neuman: ”Plecarea va...

Președintele CJ Timiș, luat prin surprindere de demisia Simonei Neuman: ”Plecarea va fi o pierdere pentru proiectul nostru. Știam de conflictul dintre ea și primar”

DISTRIBUIȚI

Plecarea Simonei Neuman de la Asociația Capitală Europeană a Culturii va însemna o pierdere pentru proiect, consideră Alin Nica, președintele CJ Timiș. El spune că nu a avut cunoștință despre decizia luată de Neuman, aceasta comunicându-i că va renunța la post cu o oră înainte de publicarea scrisorii publice.

Plecarea președintelui directorukui executiv din funcție este considerată o pierdere pentru șeful CJT. Cât despre Asociație, Nica spune că aceasta nu poate fi exclusă din proiect, fiind unul dintre pilonii dosarului de candidatură.

”Plecarea Simonei Neumann va fi o pierdere pentru proiectul nostru. Știam de conflictul dintre ea și primar. Noi am fost spectatori și speram că problema să se rezolve, nu s-au rezolvat. Noi am fost cei mai constanți finanțatori ai asociației. Eu sunt în juriul care a desemnat orașul care a primit titlul de capitală culturală, Știu că această asociație este structura de implementare. Ea a fost înscrisă în dosarul de candidatură. În aceste condiții nu  este corect dacă schimbi, față de ceilalți participanți care poate ar fi avut un dosar mai bun. Comisia Europeană va fi suspectă dacă va fi realizată această modificare, de o asemenea dimensiune”, a declarat marți, Nica.

Ceea ce este interesant e că șeful administrației județene consideră Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara ca fiind o structură ilegală. Municipalitatea a decis să mute finanțarea proiectelor legate de TM 2023 pe această structură, fără a mai susține Asociația.

”Centrul de proiecte îl considerăm o structură nelegală. Noi ne vom implementa proiectele realizate pe felia noastră. Vom face proiecte pe CJT, pe baza bidbook. Există acum o echipă curatorială la care noi nu am avut acces, nu am participat la selecție. Dar nu e o soluție care să asigure convergență în acțiuni”, a mai spus Nica.

Întrebat dacă Simona Neumann s-a consultat cu el înainte de a-și anunța decizia de a renunța la post, Nica spune că nu și că doar i-a comunicat cu o oră înainte de a-și anunța public decizia.

”Am fost surprins de decizie. Nu am discutat pe această temă, înainte cu o oră de a face publică decizia mi-a comunicat acest lucru”, a mai spus Nica.

Comentarii

comentarii