Acasă Actualitate Preşedintele nu e preşedinte: la ADI deşeuri Arad actele sunt semnate nelegal

Preşedintele nu e preşedinte: la ADI deşeuri Arad actele sunt semnate nelegal

870
DISTRIBUIȚI

Conform informaţiilor de care dispunem, se conturează tot mai clar faptul că la nivelul ADI-SIGD există multe probleme legate de componenţa consiliului director şi mai precis,  despre cel care este în mod legal preşedinte al acestui for. Cel mai mare semn de întrebare legat de funcţionarea Asociaţiei este legat de preşedintele ei şi de modalitatea în care a fost desemnat.

Primul preşedinte ales de membrii asociaţi a fost Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. Numele acestuia apare, conform legii, şi la Judecătorie, deoarece, la fel ca în cazul oricărei asociaţii legal înregistrate în România, datele despre modificarea persoanelor desemnate ca şi organe de conducere pentru asociaţie trebuie să fie anunţate instanţei. Însă la un moment-dat Iustin Cionca a renunţat la funcţie, noul preşedinte desemnat fiind Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad. Însă acesta nu a urmat procedura statutară, nefiind ales de membrii asociaţi. El a fost desemnat de către conducerea Consiliului Judeţean Arad. Mai mult, numele său nu a fost comunicat nici la Judecătorie, pentru ca acesta să activeze conform legii în funcţia de preşedinte al asociaţiei. Prin Încheierea nr. 8538/9 noiembrie 2016, instanţa, luând act de cererea depusă de ADI-SIGD pentru înscrierea modificărilor aduse statutului şi actului constitutiv, a luat act de componenţa noului Consiliu director al asociaţiei după cum urmează: preşedinte- Iustin Marinel Cionca Arghir, preşedintele CJA, membru- Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad şi membru- Petru Antal, primarul oraşului Pecica. Este ultima menţiune înregistrată la Judecătorie privind ADI-SIGD. Ulterior Încheierii nr. 8538/09.11.2016, nu există nici un document privind vreo altă modificare a actului constitutiv şi statutului privind înlocuirea preşedintelui asociaţiei care, legal, este Iustin Cionca, numele lui Sergiu Bîlcea neapărând pe vreun document adresat instanţei.

Chiar şi documentele CJA arată că Sergiu Bîlcea nu a fost desemnat ca preşedinte la ADI-SIGD. Prin Dispoziţia nr. 800/07.12.2016, preşedintele CJA, acelaşi Iustin Cionca, dispune delegarea lui Sergiu Bîlcea ca şi reprezentant al Unităţii Administrativ-Teritoriale judeţul Arad în AGA la ADI-SIGD. Pentru a fi preşedinte legal al asociaţiei, acesta trebuia ales în funcţie de membrii AGA, odată cu constatarea retragerii din funcţie a preşedintelui „din acte”, Iustin Cionca, apoi schimbarea trebuia anunţată instanţei pentru a decide înscrierea modificării de statut şi act constitutiv la ADI-SIGD prin menţionarea noului preşedinte. Ceea ce nu s-a întâmplat.

Deci, legal, Sergiu Bîlcea este doar reprezentantul CJA în AGA, iar preşedinte al asociaţiei este Iustin Cionca. Dar din decembrie 2016 până în prezent, Sergiu Bîlcea a semnat numeroase acte, documente legate de licitaţii etc. în calitatea de preşedinte pe care, conform menţiunilor de la Judecătorie, nu o deţine în mod legal.

Comentarii

comentarii