Acasă Actualitate Președintele USR Lugoj, suspectat că are locuința racordată ilegal la rețeaua de...

Președintele USR Lugoj, suspectat că are locuința racordată ilegal la rețeaua de apă și canalizare

DISTRIBUIȚI

Președintele USR Lugoj, Erwin Floroni, a fost protagonistul unui scandal, joi dimineața, după ce mai multe echipe cu muncitori ai companiei Meridian 22 au ajuns în fata locuinței sale, pentru a verifica un canal. În urmă cu câteva zile, când angajații companiei de apa-canal au verificat traseul canalului, au fost alungați din fața locuinței politicianului, fiind amenințați cu plângeri penale, pentru o închipuită încălcare a proprietății. Joi dimineața, angajații Meridian 22 s-au deplasat din nou pentru verificări, însoțiți și de unul dintre șefii companiei, de polițiști locali și fost primar al Lugojului, Claudiu Buciu, scrie lugojinfo.ro.

După zeci de minute de amenințări, Floroni i-a lăsat pe angajați să facă verificările necesare, existând suspiciunea că locuința politicianului nu este racordată legal la rețeaua de apă și canalizare.

”Colegii de la Meridian 22 S.A. s-au deplasat la una dintre proprietățile domniei sale pentru a verifica dacă este branșat sau nu la canalul colector al Municipiului Lugoj. Din păcate proprietarul “anexei la exploatația agricolă” în care locuiește, nu a permis operatorului să verifice acest lucru, invocând că este proprietarul terenului respectiv. Singura verificare cu care a fost de acord a privit deschiderea capacului unui cămin, nerelevantă pentru scopul verificării. A refuzat în mod expres dreptul Meridian 22 S.A. de a face săpături pentru a verifica dacă în realitate există un branșament ilegal sau nu. Ceea ce demonstrează că are ceva de ascuns. Colegii de la Meridian 22 S.A. s-au comportat extrem de civilizat și au respectat decizia proprietarului, oprind verificările.

Proprietarul nu a făcut dovada existenței vreunui contract cu Meridian 22 S.A., nu a putut face dovada efectuării vreunei plăți care să facă minima probă că plătește cuiva serviciile de epurare a apelor uzate pe care le generează gospodăria sa și nici nu a putut face dovada că deține o fosă septică și că ar avea contract cu vreun operator pentru vidanjarea acesteia”, spune Claudiu Buciu.

Reprezentanții compania de apă au anunțată că urmează să obțină o sentință judecătorească, pentru a stabili dacă imobilul este legat la rețeaua de apă și canalizare a orașului.

”Acest comportament dovedește încă odată modul în care marea majoritate a lugojenilor este privită de sus de așa zișii oameni politici de genul Președintelui USR Lugoj. “Fraierii să plătească” aceasta este reala deviză a politicienilor ce pozează în sfinți, în timp ce ei nu-și plătesc nici măcar apa și canalul.

Am depistat sute de persoane și societăți branșate ilegal la rețelele de apă și canal. I-am obligat să plătească retroactiv aceste servicii. Sigur că i-am supărat. Însă este mai important să fim egali în fața legii și a obligațiilor publice pe care le avem, decât să ne lăsăm călcați în picioare de “elitele” orașului.

Meridian 22 S.A. a fost vaca de muls a tuturor politicienilor locali ce s-au perindat la conducerea Municipiului Lugoj, până când au adus-o în insolvență.

Degeaba am reușit în ultimii doi ani să obținem profit, datorită unei conduceri competente și oneste, degeaba angajații Meridian 22 S.A. fac sacrificii zi de zi pentru a ține în viața rețelele și instalațiile, dacă avem astfel de exemple de indivizi care nu plătesc serviciile de care beneficiază.

Vom continua demersurile astfel încât adevărul să iasă la iveală, asta dacă nu (puțin probabil la cum s-a comportat astăzi), proprietarul va avea decența să recunoască că este branșat ilegal și să înceapă să plătească acest serviciu, așa cum o fac majoritatea oamenilor cinstiți din Lugoj”, mai spune fostul primar al Lugojului.

La rândul său, Erwin Floroni, președintele USR Lugoj, spune că Claudiu Buciu a „descins” pe proprietatea sa, împreună cu o echipă de muncitori ai S.C. Meridian 22, acuzându-l de o serie de ilegalități.

”Azi, ca simplu cetățean plătitor de taxe al Lugojului, am fost implicat, fără voia mea, într-un eveniment care m-a jignit profund. În mod abuziv, un reprezentant al Primăriei Lugoj, consilier al primarului, Claudiu Buciu, a „descins” pe proprietatea mea, împreună cu o echipă de muncitori ai S.C. Meridian 22, acuzându-mă de o serie de ilegalități.

Au dorit chiar să sape pe proprietate, fără a prezenta măcar o autorizație de avarie. Le aduc la cunoștință „distinșilor” domni că voi permite acest lucru doar cu un ordin judecătoresc și DOAR în prezența mea.

De mai bine de o săptămână, diverse persoane care au susținut că reprezintă Primăria, mi-au șicanat familia, culmea, mereu când nu am fost eu acasă…

De asemenea, le aduc la cunoștință „distinșilor” domni că nu vor găsi NIMIC ilegal pe proprietatea! În condițiile în care, în mod LEGAL, se va săpa pe proprietatea mea, solicit ca, la finalizarea lucrării, proprietatea să arate exact ca înainte, inclusiv fiecare fir de iarbă!

Acesta să fie „respectul pentru lugojeni” promis de Claudiu Buciu în campania electorală?”, spune Erwin Floroni.

 

Comentarii

comentarii