Acasă Economic Prețurile apartamentelor s-au majorat în Timișoara, ca urmare a scumpirii materialelor de...

Prețurile apartamentelor s-au majorat în Timișoara, ca urmare a scumpirii materialelor de construcție

1400
DISTRIBUIȚI

În primele 5 luni ale anului 2021, prețurile materialelor de construcții au crescut cu 30% până la 80%, ceea ce a determinat majorarea prețurilor la apartamente în Timișoara, ajungând la 1.339 de euro pe metru pătrat util.

Media prețurilor apartamentelor noi s-a apropiat, ca și valoare, de media celor vechi, diferența fiind de doar 21 euro/mp, înregistrată în iunie 2021.

Ca efect al situației pandemice și a prețurilor în creștere, cererea a scăzut cu aproximativ 7% în ultimul an atât pe zona apartamentelor de vânzare, dar și pe piața chiriilor (-6%). 

Cu toate acestea, specialiștii Blitz au remarcat și o tendință de creștere a cererii în trimestrul al doilea 2021, în special în lunile aprilie și mai, odată cu ridicarea restricțiilor și relansarea evenimentelor culturale. 

“Cererea aproape s-a dublat în cel de-al doilea trimestru al lui 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, odată cu înlesnirea restricțiilor și scăderea cazurilor provocate de pandemie, oamenii și-au recâștigat un apetit de achiziție și fac achiziții în marile centre economice, dar nu numai”, a spus Cătălin Priscorniță, CEO Blitz.

Începând cu luna martie 2021, biroul din Timișoara al companiei imobiliare Blitz și-a deschis porțile, în prezent ajungând să dețină în portofoliu peste 500 de proprietăți, dar și terenuri și spații comerciale Mai mult decât atât, luna iunie a fost marcată de deschiderea unei noi locații ale francizei imobiliare Blitz. 

”Notorietatea arhitecturii prin care orașul de pe Bega se remarcă, nu a fost singurul lucru care a atras compania imobiliară Blitz. Fiind un centru economic, cultural și universitar important în România, Timișoara este o oportunitate reală în planul de dezvoltare națională a companiei Blitz. Acum, rezidenții acestui oraș emblematic în România, pot opta pentru servicii imobiliare complete, apelând la expertiza unei echipe de brokeri, formate din peste 20 de agenți. Aceștia vor oferi consiliere și informații relevante atât în sfera imobiliară, cât și în domeniile conexe precum bancar, juridic și de investiții” , a explicat Cătălin Priscorniță, CEO Bliz

Comentarii

comentarii