Acasă Economic Preţurile terenurilor agricole au explodat. În Arad un hectar se vinde chiar...

Preţurile terenurilor agricole au explodat. În Arad un hectar se vinde chiar și cu 12.000 de euro

DISTRIBUIȚI

Subvențiile acordate celor care au afaceri în agricultura au făcut ca mulți dintre fermieri să prospere, iar unii chiar și-au extins suprafețele pe care le lucrează. În aceste condiții un hectar se vinde chiar și cu 15.000 euro.

Potrivit stirileprotv.ro, în Arad, numai în ultimul an au fost semnate peste 18 mii de contracte. Cele mai multe suprafețe au fost cumpărate de străini, care controlează acum 20 la sută din suprafața arabilă la județului. Terenurile cele mai fertile s-au vândut cu 12 mii de euro hectarul.

”Cei care vând terenul sunt persoane în vârstă și persoanele care nu au domiciliul pe rază orașului cei care cumpără sunt majoritatea din zonă. E un pământ bun, dă recoltă”, a declarat Dan Dobă, viceprimarul din Curtici. 

 Statisticile Agenției de Cadastru arată că cele mai multe astfel de tranzacții s-au făcut în vestul țării iar fruntaș este județul Timiș, urmat de Dolj și Arad.

Peste 4 mii de tranzacții cu terenuri agricole au fost înregistrate în prima jumătate de an, în județul Timiș. Subvențiile tot mai atractive acordate de APIA ar putea fi o explicație pentru această creștere.

Comentarii

comentarii