Acasă Economic Preţul căldurii ar putea scădea la Timişoara în anul 2014 cu 10...

Preţul căldurii ar putea scădea la Timişoara în anul 2014 cu 10 la sută

327
DISTRIBUIȚI

colterm

Primarul Nicolae Robu şi managerul Colterm, Petrică Pampu, au dat asigurări certe în privinţa preţului la energia termică. Cei doi au spus că dacă preţul cărbunelui şi al gazelor nu se majorează timişorenii vor plăti anul viitor cu 10 la sută mai puţin la căldură.

Edilul local a mai spus că timişorenii au plătit iarna aceasta facturi cu 15 la sută mai mici decât în trecut. „Au fost luni în care timişorenii au plătit facturi la căldură cu 15 la sută mai mici. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că nu s-a mai consumat gaz ca în trecut, deoarece Colterm a folosit mai mult cărbune care este mai ieftin”, a spus Nicolae Robu.

Contorizare individuală

Primarul Timişoarei a mai spus că printr-un proiect european Timişoara ar putea beneficia în perioada 2014-2020 de fonduri care să faciliteze montarea unor contoare individuale pentru căldură în toate blocurile din Timişoara. „Această investiţie este mare şi sunt convins că mulţi timişoreni nu îşi permit acest lucru. Graţie acestui proiect am putea monta astfel de contoare pentru ca timişorenii care îşi plătesc facturile să nu mai aibă de suferit şi să rămână fără căldură din cauza câtorva rău platnici” a mai spus Robu.

Debranşări în scădere

Petrică Pampu, managerul Colterm, spune că debranşările de la sistemul centralizat au scăzut în 2012 faţă de 2011. „În anul 2011, 10.000 de apartamente au fost debranşate de la sistemul centralizat în 2012 numărul acestora a scăzut la 6.700. Cei care au centrale se laudă că plătesc puţin la facturi. Aceşti oameni plătesc puţin la facturi pentru că în blocurile respective mai funcţionează alternativ şi sistemul nostru şi atunci ei dau centrala mai încet şi tot au căldură. Spre exemplu la case facturile sunt foarte mari”, a spus Petrică Pampu.

Comentarii

comentarii