Acasă Actualitate Prezentând candidații propuși la primăriile din Timiș, Alin Nica declară sigur: „PNL...

Prezentând candidații propuși la primăriile din Timiș, Alin Nica declară sigur: „PNL a fost, este și va fi partidul tinerilor”

2139
DISTRIBUIȚI

Joi, 20 august, Alin Nica, propunerea PNL pentru președinția Consiliului Județean Timiș, a prezentat proiectul „PNL, partidul tinerilor”. La rândul său, Nica, încă actualul primar al Dudeștilor Noi, după cum a spus chiar acesta, a făcut parte din rândurile tinerilor liberali, încă dinainte 2004, când a devenit cel mai tânăr primar din România.

Acum, spune Nica, locul îi este luat de Ionuț Stănușoiu, primarul Ghirodei, cel mai tânăr din Timiș – 31 de ani, care dorește încă un mandat, și Ionuț Sârbu – 26 de ani, candidatul pentru Primăria Boldur. În cazul amândurora, Alin Nica este convins că PNL va câștiga alegerile.

„PNL a fost, este și va fi partidul tinerilor. Întotdeauna PNL știe să își reîmprospăteze oamenii care cu care vin în fața oamenilor și găsește întotdeauna soluții să se adapteze la nou. De aceea, PNL a fost, în 2004 – când m-a propus pe mine să fiu cel mai tânăr candidat din județ – și este și acum – când venim cu cea mai tânără echipă de candidați la primăriile din județ – cel mai apropiat partid de tineri. Mai bine de 20% din candidații PNL la primăriile din județ sunt tineri care au ca vârstă un număr cu 2 sau cu 3 în față. Mai bine de o treime din candidații PNL la primăriile din județ au până în 45 de ani. Toate aceste lucruri arată că Partidul Național Liberal este deschis către nevoile tinerilor, către lucrurile pe care tinerii și le doresc, pentru că ne dorim ca tinerii să rămână aici, în comunele și orașele noastre, inclusiv în județul nostru.

Nu vrem pensii speciale sau alte favoruri, pentru că știm să ne bazăm pe propriile forțe. (…) Poziția mea este cunoscută, eu sunt împotriva pensiilor speciale , chiar dacă unii au încercat să mai alăture o declarație a mea legată de indemnizațiile primarilor. Poziția noastră, a Partidului Național Liberal, este consecventă împotriva acestor pensii speciale… doar dacă aceste pensii speciale se dau pentru toată lumea. Sunt o mulțime de categorii sociale care merită pensii speciale. Avem și medici, avem și instalatori, avem muncitori de toate profesiile, avem intelectuali, care, în domeniul lor de activitate, ar merita o pensie specială. Dacă e să se dea pensii speciale, atunci să se dea la toată lumea!”, a spus Nica.

Acesta le-a predat cuvântul și celor doi Ionuț amintiți de el. „PNL a sprijinit permanent tinerii. Drept dovadă, în 2016, Ionuț Stănușoiu, foarte tânăr, aveam 26 de ani la vremea respectivă, a reușit să schimbe mersul (lucrurilor – n.r.) în Ghiroda. (…) Alin Nica a fost un exemplu, am avut foarte multe lucruri de învățat de la el”, a spus Ionuț Stănușoiu, cel care candidează pentru un nou mandat de primar în Ghiroda. Acesta și-a arătat susținerea și față de cel care i-a luat locul de cel mai tânăr candidat PNL din județ, Ionuț Sârbu, la Boldur.

La rândul său, cel din urmă a spus: „Sunt din Ohaba-Forgaci, sat aparținând de comuna Boldur, născut și crescut acolo. Mulțumesc lui Alin Nica pentru susținerea acordată. Vreau ca modelul administrației de la Dudeștii Noi să fie implementat și în fiecare localitate din acest județ. Am intrat în luptă împotriva unui primar în funcție din 1996, care nu a făcut absolut nimic la noi în comună. Vreau ca proiectele europene să fie în primul plan, iar transparența să fie la fel, și ea”.

Comentarii

comentarii