Acasă Editorial Prezentul viitor și prezentul trecut din promisiunile electorale: ”totul” e roșu vopsit!

Prezentul viitor și prezentul trecut din promisiunile electorale: ”totul” e roșu vopsit!

DISTRIBUIȚI

Contraeditorial

Zumzăie țara de promisiuni electorale cu ocazia celor mai bizar amestecate alegeri! Nu voi comenta absența unor dezbateri reale pentru alegerile europarlamentare, dovada clară a neînsușirii de către noi a fondului Europei unite. Mă rezum la fondul și ”profondul” țărișoarei cu ale sale alegeri locale, parcă mai generale și mai centrale ca oricând, dată fiind implicarea zilnică a membrilor guvernului în promovarea potentaților locali.

Citesc, privesc și ascult în aceste zile avalanșa de știri pozitive despre făptuirile viitoare, aparent prezente, declarativ ”ca și” realizate, ale celor care au condus și mai vor să conducă România. Spicuiesc printre anunțurile ”contractate”. Mai toate sunt formulate la bizarul timp prezent viitor, din bine cunoscuta, mie, gramatică a minciunilor comuniste, rămasă din nefericire, neschimbată la politicienii români contemporani.

De exemplu, deunăzi citeam că ”apare o nouă autostradă în România”, în renumitul județ Teleorman, care, evident, ”ar urma să simplifice drumul destul de mult, iar șoferii nu vor mai fi nevoiți să stea în cozi interminabile pentru a ajunge fie acasă, fie în vacanță”. Minunat! Totuși, când o fi terminată? Că nu e nici proiectată, nici prefezabilizată, nici fezabilitată, apoi licitată, contestată și răscontestată, darămite pe la 30-50-60% anulată! Construirea efectivă a autostrăzii nu mai contează… important este că ea a ”apărut” cu o săptămână înainte de alegeri!

Ce să mai vorbim de centurile marilor și ale micilor orașe! Nu se mai pomenește cum ”proiectele” au tot fost amânate, să nu spun anulate! Ele sunt ”ca și” terminate! La toate se lucrează 25 din 24 de ore!

La capitolul căi ferate, prezentul viitor din tromboanele electorale zilnice este mai degrabă un prezent trecut: nici în 100 de ani nu se va ajunge la o reabilitare a rețelei naționale de căi ferate, măcar la nivelul jumătății secolului al XX-lea!

Iar, dacă intrăm în orașe, rapid și fără nicio coadă de așteptare (oare?), ne așteaptă alte minunății de ”proiecte” promisiuni: arene de fotbal de sute de milioane de euro, săli polivalente pentru megaconcerte, spitale moderne și eficiente! Căci trebuie să fim sănătoși ca să fim pofticioși la ”distracțieee”!!!

Chiar și pilonul ”socialismului multilateral dezvoltat” de odinioară, industria grea, nu a fost uitat! De exemplu, Reșița și Oțelu Roșu (că doar nu-i mai spunem Ferdinand…) renasc revoluționar, în urma vizitei domnului prim-ministru Ciolacu!

Tot prin gura-i generoasă și mieroasă, salariile la stat cresc fără contenire, pensiile-s într-o continuă-n sus primenire, ce dacă-n muncă n-au acoperire!

Stabilitate întru prosperitate! Merge și viceversa! Prosperitate întru stabilitate! Iată că am coprodus și un slogan electoral, chiar două, dacă tot sunt luat de valul propagandei! În cel mult 1000 de ani, toate cele promise în săptămânile de campanie electorală se vor realiza! ”Comunismul, visul de aur al omenirii” române, este mai aproape ca oricând!

Revin acasă, în orașul Revoluției, constatând stupefiat că niciodată, în istoria postdecembristă a presei timișorene, nu am văzut atâția ”strâns uniți în jurul”… unui brav candidat al partidului urmaș al partidului comunist!!! Faceți ”totul”, dragi tovarăși și domni, deși cam toate se cunosc de la ”Scânteia” lui Silviu Brucan încoace!

Luat de valul când galben, când albastru, când, mai ales, roșu vopsit al promisiunilor electorale, simt că m-am înecat! În propaganda aparent de înaltă calitate și sigur, în maximală cantitate, mă simt ”total” împachetat și ”comasat”! Prin urmare, în Dumineca Orbului – când orbul din naștere s-a vindecat – mă pregătesc de… votat!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii