Acasă Economic Prima școală profesională după modelul german

Prima școală profesională după modelul german

DISTRIBUIȚI

scoala profesionala 0

Grupul Draexlmaier, împreuna cu alți agenţi economici a pus bazele primelor clase de învățământ profesional, de formare în electromecanică, din Timişoara. Scopul proiectului este formarea viitorilor profesionişti.

Avantajele elevilor la terminarea studiilor sunt multiple: însuşirea unei meserii puternic specializate pe un sector unde cerinţele sunt mari; combinarea noţiunilor teoretice cu practica in cadrul Grupului Draexlmaier; prioritate absolută la angajare după finalizarea studiilor. Pe parcursul celor doi ani de studiu, elevii sunt susţinuţi atât de instituţia de învățământ, mai precis colegiul “Regele Ferdinand I”, cu care Grupul Draexlmaier are o colaborare durabilă, cât și de companie. Elevii primesc lunar o bursa de 400 de lei, iar transportul este asigurat tot de către companie. În timpul orelor de practică elevii sunt în permanență asistaţi de un specialist care le transmite întregul său know-how, astfel încât la finalul celor doi ani de studiu, tinerii absolvenţi vor putea începe imediat lucrul după momentul angajării. Având în vedere noutatea acestui proiect în România, dar si tradiţia de care se bucură în Germania învățământul profesional, Grupul Draexlmaier a facilitat un schimb de experienţă între instituţii de învățământ din cele două țări. Mai precis, în această săptămână au fost prezenţi în România pentru un schimb de experienţa un grup de elevi ai școlii profesionale din Wasserburg. În Germania, Grupul Draexlmaier are o colaborare activă cu această instituţie de învățământ, o parte din elevi făcând practică în cadrul companiei. Schimbul de experienţa vizează schimbul de informaţii în vederea îmbunătățirii continue a programului de învățământ profesional după modelul dual german. Elevii din Wasserburg au fost cazaţi gratuit în căminul liceului Ferdinand , au vizitat școala profesională din România și au participat la orele de curs. Timp de 4 zile, elevii germaniu au efectuat practică în compania Draexlmaier din Timişoara.
“Este foarte important un schimb de experienţă pentru a putea învăța lucruri pozitive din experienţa altor țări și sisteme de învățământ. Elevii școlii profesionale din România, care studiază pentru a deveni electromecanici, pot avea un exemplu pozitiv din experienţa îndelungată a sistemului din Germania, iar elevii din Wasserburg pot vedea noi programe de învățământ similare cu ale lor, dar și diferitele activităţi de producţie pentru care pot opta în viitor”, spune Valerian Laval, directorul comercial al fabricii. La finalul săptămânii schimbului de experienţă, elevii din ambele țări vor realiza o prezentare cu cele mai importante lucruri învățate pe parcursul timpului petrecut împreună.

Comentarii

comentarii