Acasă Actualitate Prima conferință Diaspora Guest Lectures / Workshops, live și online are loc,...

Prima conferință Diaspora Guest Lectures / Workshops, live și online are loc, la UV Timișoara

354
DISTRIBUIȚI

Prima conferință UVT Diaspora Guest Lectures / Workshops, live și online, are loc miercuri, 2 decembrie, de la ora 18.00, este organizată de Facultatea de Muzică și Teatru și urmată de un dialog cu cadrele didactice, care va fi susținută de prof. univ. dr. Violeta Dinescu, de la Universitatea „Carl von Ossietzky” din Oldenburg, Germania.

Conferința se desfășoară sub titlul: „Interpretare, Imaginație și Improvizație – concepte pentru cultivarea creativității muzicale. Model creat și aplicat în diverse contexte în Universitatea „Carl von Ossietzky” din Oldenburg”

Universitatea ”Carl von Ossietzky” se remarcă printr-o inițiativă complexă, care a și fost la baza înființării sale în anul 1970. În Institutul de Muzică se cultivă metode de interpretare, imaginație și improvizație, care vor deveni definitorii, pe de o parte, în activitățile profesorilor din școlile cu profil muzical, și, pe de altă parte, în activitățile lor de profil muzicologic în diverse contexte.

”În prezentarea mea voi aduce la cunoștință activitatea noastră din Institutul de muzică al Universității ”Carl von Ossietzky” din Oldenburg, Germania, pentru pregătirea studenților pentru meseriile lor după terminarea studiilor. Mă voi concentra mai ales pe metodele pe care le-am aplicat eu în acești ani, pentru cultivarea creativității studenților, care are consecințe definitorii în sensibilizarea lor în activitățile muzicale din viitor”, subliniază doamna prof. univ. dr. Violeta Dinescu.

Universitatea de Vest derulează în acest an universitar mai multe proiecte de internaționalizare, printre care și West University of Timișoara – Diaspora Guest Lectures / Workshops. Acest proiect  presupune organizarea unei serii de 11 conferinţe / workshop-uri – câte un eveniment pentru fiecare facultate – cu speakeri din diaspora românească, care contribuie la formarea profesională continuă a personalului UVT.

Astfel, seria de conferințe urmărește să stimuleze profesionişti români din străinătate pentru implicarea în dezvoltarea resursei umane din UVT. Mai mult, sperăm că aceste evenimente vor oferi cadrul necesar dezvoltării relațiilor de colaborare dintre comunitatea academică a UVT și comunitatea academică românească din străinătate, cu obiective de cooperare pe termen mediu și lung -a explicat Horia Băcanu, purtător de cuvânt.

Linkul de conectare este: https://meet.google.com/kcb-oeia-zij

Comentarii

comentarii