Acasă Actualitate Prima ediție a Bike to work Timișoara 2020 și-a desemnat câștigătorii

Prima ediție a Bike to work Timișoara 2020 și-a desemnat câștigătorii

DISTRIBUIȚI

Luni, 7 septembrie, de la ora 18.00, la terasa D’Arc, de pe malul Begăi, inițiatorii campaniei de responsabilitate socială și protecția mediului, Bike to work 2020 – Clinicile Medicis, fondator dr. Adrian Bădescu, și AV SEC Training, condusă de Dan Deac – au organizat ceremonia înmânării premiilor câștigătorilor primei ediții.

Astfel, marii câștigători au fost Marius Badescu, 1,800 like-uri, premiu, o bicicletă oferită de compania AV SEC Training, și Alin Gușiță, 1.700 like-uri, premiu, tot o bicicletă, dar oferită de Clinicile Medici’s Timișoara.

Au mai fost oferite pentru premiul II, o pereche de ochelari de soare de la Optique Medicis Timișoara, și 3 premii III, constând în  vouchere în valoare fiecare de cate 200 lei, la Clinicile Medici’s – laborator analize, dental sau optica medicală.

Cu acest prilej, dr. Bădescu a explicat de ce a organizat această campanie de responsabilitate socială și a amintit că orașul și județul dispun de piste de biciclete, deși ar mai fi nevoie și de altele:

”În Timişoara există o dragoste pentru biciclete şi o obişnuinţă ca oamenii să folosească bicicleta. Trebuia să se nască un curent nu numai pentru utilizarea bicicletei pentru divertisment și plimbare, ci și pentru a merge la serviciu zilnic.

Eu fac acest lucru de cel puțin trei ori pe săptămână. E plăcut și e bine când un lucru care îți place foarte mult să îl împărtășești cu cei dragi.

Cred că Timișoara este pe departe orașul cu cei mai mulți kilometri de piste de biciclete. De asemenea Timișul ca județ are multe piste de biciclete. Amintim numai pista de pe malul Begăi până la granița cu Serbia. Sunt 37 de km, plus cea din Timișoara spre Giroc pe malul Timișului. Cumulat sunt vreo 50 -60 de km.

În Timișoara aproape în orice destinație poți să folosești pista de biciclete, iar acolo unde nu sunt piste șoferii de mașini sunt mult mai atenți și au respect față de bicicliști”.

Dr. Bădescu a vorbit și despre mesajul campaniei Bike to Work:

”Mesajul campaniei este că putem să mergem cu plăcere și în siguranță cu bicicleta la job, mai ales că în pandemie ne asigură distanța socială și ne protejează de coronavirus,  un pic de efort fizic este cel mai bun antidepresiv.

Vrem să transformăm această campanie într-o tradiție, împreună cu câștigătorii și organizatorii. Peste 80 de firme au susținut proiectul care a fost în premieră organizat în acest an. Intenția este să creăm o comunitate Bike to work”.

Proiectul a fost inițiat de Medici’s și Av Sec Training, cu suportul și implicarea a 80 de companii din Timiș, inclusiv a trei consulate onorifice și s-a desfășurat în perioada 1 -4 septembrie 2020. 800 de persoane au participat sau au fost interesate de eveniment, iar impactul mediatic în comunitate s-a ridicat la peste 100.000 de persoane.

Folosind bicicleta orașul poate fi mai liniștit și mai “verde” (nepoluat). Mișcarea fizică crește imunitatea organismului, previne multe afecțiuni și este un antidepresiv puternic. Și nu în ultimul rând, este cool sa mergi pe bicicletă la job sau în oraș. Mark Rutte, prim ministrul olandez o face zilnic.

Nu întotdeauna mersul pe bicicletă, la job, poate fi facil, plăcut și sigur, iar uneori poate fi chiar imposibil sau riscant.

Chiar dacă Timișoara este orașul din România cu cei mai mulți kilometri de pistă de biciclete, iar Timișul deține cea mai lungă pistă de biciclete, de aproape 40 de km, încă nu există un proiect unitar care să creeze un ”inel verde” de piste de biciclete, care să lege circular comunele perimetrale ale zonei metropolitane și să lege radial orașul de platformele industriale din prelungirea căilor Aradului, Lipovei, Lugojului, Șagului sau Torontalului. Consiliul Județean Timiș are însă printre priorități conturarea sau finalizarea unor astfel de proiecte.

”Dragi participanți la evenimentul ”Bike to Work Timiș”, vă mulțumim pentru participarea și implicarea voastră în eveniment. Datorită vouă, a fiecăruia dintre noi, cei care alegem mersul pe două roți fără motor, orașul și județul respiră puțin-puțin mai curat, este mai puțin gălăgios și este mai sănătos. Mulțumim sutelor de participanți la eveniment și miilor de susținători ai campaniei”, este mesajul medicului Adrian Bădescu.

Comentarii

comentarii