Acasă Cultura Prima ediție a Festivalului “Întoarcere la folk” a avut mare succes la...

Prima ediție a Festivalului “Întoarcere la folk” a avut mare succes la Giroc

DISTRIBUIȚI

Prima ediție a Festivalului “Întoarcere la folk” de la Giroc, Timiș, a avut mare succes, iar timp de două zile, vineri și sâmbătă, 19 – 20 mai, cetățenii cu mic cu mare au venit în parcul Căminului Cultural pentru a se delecta cu minunată muzică folk.

Astfel mulți dintre ei au retrăit momentele de dinainte de 1989, când umpleau stadionul din Timișoara, împreună cu alți mii de bănățeni pentru a-i asculta pe artiștii cenaclului Flacăra, aproape toată noaptea.

Primăria și Consiliul Local Giroc și Casa de Cultură ”Ionel Lucian Șipoș”, în cooperare cu Consiliul Județean Timiș, au avut buna inspirație și au o organizat ediția I a festivalului Întoarcere la folk.

“A fost o încântare să ascult folk live, cum se zice, chiar pe scena căminului din Giroc cu niște artiști extraordinari. Melodiile și vocile lor m-au încântat și m-au făcut să îmi aduc aminte de vremurile vechi, dinainte de 89 și de cenaclul Flacăra când stăteam toată noaptea pe actualul stadion Dan Păltinișanu, și cântăm cu artiștii și cu tot stadionul. Programul de la Giroc a fost foarte bine gândit, mai ales că a fost organizat și un atelier de folk, unde am venit cu nepoții”, a mărturisit doamna Mirela.

Începând cu ora 18:00, în fiecare seară, au urcat pe scenă mai mulți artiști și trupe! În prima zi, pe 19 mai – Akusti-k, Sergiu Simionese & grupul GMT, Cristian Buică, Cătălin Stepa, Călin Bârcean, Magda Pușkaș & Rareș SSuci.

Sâmbătă 20 mai – AleeKim, Clara Barbu, Andreea Popa, Andrei Troacă, Bogdan Racz (Sonatic), Monica Mihaela Cojocaru, Adrian Ilie, Dan Vană, Mădălina Amon, Adrian Sărmăşan.

În plus, tot sâmbătă, la ora 17:00, a avut loc Atelierul de Folk în cooperare cu Asociația Culturală Play. Astfel, a fost organizată o sesiune “Pune mâna pe chitară” la care au participat chitariști de toate vârstele. Intrarea la evenimente a fost liberă.

Proiectul pentru promovarea folkului în Giroc, dar și în împrejurimi a însemnat două acțiuni complementare: una a fost Atelierul de Folk, iar cealaltă, festivalul “Întoarcerea la Folk”.

Atelierul de Folk a însemnat activități recreative pentru a stimula dezvoltarea abilităților vocal-instrumentale în rândul tinerilor. Participarea la activități a fost gratuită și a avut la bază învățarea acordurilor și ritmurilor necesare interpretării unui panel de piese cunoscute. Activitatea Atelierului s-a desfășurat la Căminul Cultural din Giroc.

Festivalul „Întoarcerea la Folk” vizează promovarea folkului în Giroc și zona metropolitană timișoreană, prin atragerea atât a iubitorilor de folk cât și a publicului nesensibilizat la folk, dar care poate beneficia de pe urma unei astfel de acțiuni culturale.

”Pornim cu gândul de a oferi artiştilor aflaţi la început de drum posibilitatea de afirmare, dar şi de a facilita apropierea artiştilor consacraţi de cei care îi îndrăgesc. Nu în ultimul rând, ne dorim să creăm o comunitate pentru iubitorii de folk, în care aceştia să aibă posibilitatea să interacţioneze unii cu ceilalţi, dar şi cu idolii lor, să schimbe idei sau să împărtăşească experienţe folk”, este mesajul Primăriei si Consiliului Local Giroc și Casei de Cultură Giroc.

 

Comentarii

comentarii