Acasă Politica Prima întâlnire pentru negocieri între filialele de Timiș ale PNL și USR...

Prima întâlnire pentru negocieri între filialele de Timiș ale PNL și USR PLUS fost „bună”. Următoarea etapă, săptămâna viitoare

2050
DISTRIBUIȚI

Cele două formațiuni politice câștigătoare la alegerile locale din Timiș, PNL și USR PLUS Timiș, au purtat primele discuții pentru stabilirea unor majorități la Consilul Local Timișoara, respectiv Consiliul Județean Timiș. Nu s-a stabilit nimic concret, doar că echipe mai mici din partea fiecărui partid se vor întâlni și vor discuta, focusat,  pe diferite proiecte, urmând ca joi să fie trase primele concluzii concrete.

”Am avut, astăzi (n.r. vineri), o primă întâlnire, bună, pentru deschiderea negocierilor cu obiectivul de a coagula majorități stabile și puternice pentru Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș și a stabili o bună cooperare în localitățile din județ. Discuțiile s-au purtat în jurul unor principii și proiectelor mari pentru Timișoara și județ. Am hotărât că, începând de luni, ne vom întâlni în echipe de lucru mai mici pe diferite domenii de interes pentru administrația locală, pentru ca joia viitoare să avem o nouă negociere, politică, pentru un program comun de guvernare locală. Considerăm că există premisele unui parteneriat pentru Timișoara și Timiș, pentru următorii 4 ani, care să aibă în centru voința cetățenilor exprimată în 27 septembrie pentru reguli noi în administrație și politică: transparență, meritocrație, competență, colaborare pentru proiectele mari ale orașului și județului.”, se spune în anunțul comun, un text protocolar, semnat de USR PLUS și PNL.

Deși, joi, cei de la USR PLUS nu vorbeau deloc cu mănuși despre cei de la PNL, în cadrul unei conferințe de presă, Alin Nica, liderul liberalilor timișeni a evitat să comenteze afirmațiile, special pentru a nu ”tulbura” negocierile.

”Am convenit sa facem o comunicare comună. Nu voi prezenta informații înainte de emiterea acelui comunicat, O să fie un proces de negociere mai lung. (…) Noi vrem să fim un partener cinstit, în consecință, nu comentez dacă ei sunt sau nu”, spunea Nica, după primele discuții, înainte de emiterea comunicatului.

Comentarii

comentarii