Acasă Actualitate Prima zi de școală, la Liceul Teologic Ortodox din Timișoara

Prima zi de școală, la Liceul Teologic Ortodox din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” Timișoara și-a deschis larg porțile pentru a-i primi pe elevii timișoreni, înscriși la cele patru niveluri de școlarizare: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” le oferă elevilor o educație creștină temeinică în care se împletesc armonios formarea personalității copilului și tânărului, respectând nivelul, ritmul de dezvoltare și înzestrarea lor cu acele cunoștințe, capacități și aptitudini care să stimuleze raportarea afectivă și creativă la mediul social.

Festivitatea de deschidere a noului an școlar a debutat cu slujba de Te Deum, luni, oficiată de preoții profesori de la instituția teologică de învățământ. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, la ceremonia de început de an școlar a fost prezent părintele consilier Nichifor Tănase, care a dat citire mesajului Întâistătătorului Arhiepiscopiei Timișoarei, adresat elevilor, părinților, dascălilor și preoților din cuprinsul eparhiei. După slujbă, a urmat intonarea Imnului de Stat, precum și a troparului Sfântului Antim Ivireanul, ocrotitorul spiritual al școlii.

Cuvântul de deschidere a aparținut directoarei liceului, prof. Adela Panait, care a urat elevilor bun venit, încredințându-i, totodată, de tot suportul necesar actului educațional. În continuare, a fost prezentat noul director adjunct al unității de învățământ, pr. prof. drd. Daniel Hlodec, care, la rândul său, i-a felicitat pe elevi, urându-le să aibă cât mai multe rezultate frumoase.

Din partea Inspectoratului Județean Timiș a fost prezentă prof. Daniela Liliana Buzatu, inspector pentru disciplina religie, care a vorbit despre bunele condiții de învățare din această unitate de învățământ.

 

 

Comentarii

comentarii