Acasă Administraţie Primăria Arad va investi peste 10 milioane de lei pentru a asfalta...

Primăria Arad va investi peste 10 milioane de lei pentru a asfalta străzile de pământ și 7.493.392 lei pentru canalizare

DISTRIBUIȚI

Primăria Arad susține că străzile Digului, Vulturilor, Lucernei, Măcieșului, Furnicii (Tronson I și II) precum și străzile Dr. Gheorghe Șerban (Tronson I și II), Dr. Lazăr Augustin, Dr. Mihail Mărcuș și Str. Dumitru Bagdasar sunt străzile de pământ din municipiu ce urmează să fie asfaltate cu o finanțare accesată în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a spus, miercuri 8 februarie, că cererea de finanțare a fost aprobată, iar investiția este în faza realizării studiului de fezabilitate.

Valoarea lucrărilor de reabilitare este estimată la 10.454.537 lei, iar cele de realizare a rețelelor de canalizare aferente acestor străzi se ridică la 7.493.392 lei. Lucrările ar putea începe la finele acestui an sau cel târziu la începutul lui 2024.

Municipalitatea arădeană se pregătește să demareze achiziția de lucrări pentru obiectivul de investiție: Amenajare drum de acces Zona Industrială Vest și iluminat public. Valoarea lucrărilor este estimată la 5,3 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată tot prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Procedura de achiziție a lucrărilor a fost demarată, astfel că se preconizează că acestea ar putea începe chiar în 2023.

Unele investiții sunt la început de drum, altele se încheie sau vor fi finalizate în cursul anului. Este vorba despre lucrările de modernizare a rețelei aferente punctului termic Macul Roșu, care urmează să fie recepționate. Finele lui 2023 ar putea coincide cu încheierea lucrărilor similare executate pentru celelalte puncte termice din oraș: PT 5 Grădiște, PT 2 Lac, PT Pasaj, PT 6 Vânători și PT Ocsko Terezia.

Călin Bibarț a spus: “Vom încerca să obținem finanțări europene sau guvernamentale pentru aceste investiții astfel încât să nu punem presiune pe bugetul local. Sunt necesare sume foarte mari pentru a putea moderniza cât mai mult din rețelele de termoficare existente, care așa cum știți sunt foarte vechi.”

O altă veste bună primită la început de an este cea legată de aprobarea cererii de finanțare depusă în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, pentru reabilitarea termică a clădirii Liceului Teoretic ,,Adam Muller Guttenbrunn”.

“La începutul săptămânii viitoare voi fi la București, prilej cu care vom semna și contractul de finanțare pentru reabilitarea clădirii de pe Posada în care funcționează Liceul German. Vorbim despre o investiție de aproape 1,8 milioane de euro. Tot atunci, la Ministerul Mediului, voi semna și contractul de finanțare pentru amenajarea celor două insule ecologice digitalizate de 2,4 milioane de euro”, a declarat primarul Călin Bibarț, miercuri 8 februarie.

 

 

Comentarii

comentarii