Acasă Actualitate Primăria are nevoie de strada “Elba” pentru lărgirea traficului la patru benzi

Primăria are nevoie de strada “Elba” pentru lărgirea traficului la patru benzi

864
DISTRIBUIȚI

După darea în folosinţă a podului Eroilor din Iosefin, primăria vrea să continue lărgirea la patru benzi şi a străzii care acum este în posesia Elba şi pentru care primarul Nicolae Robu a spus că se va depune plângere penală pentru a căuta “din rădăcinile privatizării Elba, din 1993” privind modul în care a fost înstrăinată o stradă (fosta Bolintineanu, n.r.) a domeniului public, ajungând în proprietate privată.

“Până la sfârşitul acestei luni, podul Eroilor va fi gata, sper. Nu a fost o înţelegere (cu Elba, n.r.) că până la sfârşitul lunii retragem plângerea în instanţă. Am spus că o retragem în momentul în care avem un document scris din partea lor. Atâta vreme cât există liniile de tramvai în acea buclă, municipalitatea le va putea folosi gratuit. Retragem acţiunea în momentul în care primim un astfel de document. Noi nu ţinem să fim proprietari pe acel teren, noi ne mulţumim ca tramvaiele să poată întoarce în acea buclă, atâta timp cât ea există. Poate că în timp va dispărea. Nu avem nevoie de proprietate pe acel teren, nu vrem să încurcăm afacerile nimănui, dar nici nu putem accepta ceva incorect şi nedrept. Unii încearcă să exploateze politic lucrul acesta. Cum puteam noi să mergem înainte cu o problemă care nu exista? Din 1993 de când sunt proprietari, acolo a întors tramvaiul, nimeni nu şi-a pus problema că într-o bună zi nu va mai fi permisă întoarcerea tramvaiului acolo” a spus primarul Nicolae Robu.

El a adăugat că primăria a acţionat (în instanţă) în momentul în care a apărut problema şi că municipalitatea nu vrea conflicte cu nimeni, dar acţionează în interesul public.

“Acţionăm în interes public. (…) Avem nevoie de acea stradă (trecută în proprietatea Elba). Considerăm că investiţia care este avizată în acel PUZ ce se vrea a fi făcut este oportună dacă acea stradă se creează şi se pune la dispoziţia municipalităţii. Considerăm că aşa servim interesul public, cu respectarea legii. Când facem un obiectiv de genul acesta, un pod, un pasaj, trebuie să gândeşti în perspectivă. Noi nu am făcut podul Eroilor atâta de lat, pentru că în momentul în care îl dăm în folosinţă cel târziu la 1 noiembrie, neapărat, traficul cere lăţime de patru benzi şi va cere traficul pe patru benzi în momentul în care vom avea şi acea stradă făcută. Nu era să-l consolidăm, lăsându-l la fel de lat (doar două benzi, n.r.) şi apoi să facem un alt şantier altădată, după ce rezolvăm problema străzii. Rezolvăm lucrurile în ordinea în care putem rezolva şi nu în ordinea ideală, neapărat, pentru că nu ţine doar de dorinţa noastră”, a explicat primarul.

Comentarii

comentarii