Acasă Actualitate Primăria Buziaş are proiecte contractate de peste 10 milioane de euro

Primăria Buziaş are proiecte contractate de peste 10 milioane de euro

2716
DISTRIBUIȚI

Primăria Oraşului Buziaş, în mandatul primarului Sorin Munteanu (PNL) are contractate proiecte de 10 milioane de euro, iar strategia de dezvoltare a oraşului-staţiune bate până spre anul 2030.

Edilul spune că încă de la preluarea mandatului, în urmă cu doi ani, a identificat două urgenţe: de transpunere a programului de guvernare cu care a câştigat alegerile, într-o strategie de dezvoltare pe termen mediu şi lung şi de a găsi sursele de finanţare pentru obiectivele şi priorităţile pe care le-a definit.

“În patru luni s-a elaborat şi s-a finalizat strategia până în 2020, cu obiective până în 2030, astfel încât după doi ani putem spune că financiar avem semnate contracte de aproape 10 milioane de euro, însemnând un proiect pe POR axa 7.1. de reabilitare a infrastructurii turismului, parcul central din oraşul Buziaş, aproape 5 milioane de euro, reabilitarea străzilor adiacente, 4,3 km de asfaltări, ale pietonale, iluminat în parc, de interior, mobilier urban, teren de tenis, două terenuri de joacă în zona Lighed. Vorbim de 28 ha parc central şi încă un parc adiacent acestuia”, spune primarul Sorin Munteanu.

Alte programe semnate de edilul Buziaşului, pentru care speră să obţină finanţarea, sunt pe PNDL unde sunt trei proiecte: unul de canalizare pentru Silagiu, de 3 milioane de euro, altul de reabilitare şi modernizare a clădirii liceului şi a şcolii cu clasele I-IV din Silagiu, de aproape 1,2 milioane de euro, iar vineri 12 iulie, Consiliul Local Buziaş a aprobat ultimul DALI pentru reabilitarea şi modernizarea primăriei Buziaş, de aproape 600 de mii de euro. Acestora li se adaugă pe GAL, o multifuncţională de aproape 100.000 de euro.

“Până în 30 august vrem să depunem pe axa 13 un proiect de 2,6 milioane de euro, modernizarea şi reabilitarea şcolii cu clasele I-VIII din Buziaş şi construcţia unei săli de sport de mici dimensiuni în curtea şcolii şi realizarea a 5,7 km asfalt alei pietonale în Buziaş. Pe lângă partea financiară dezvoltată, în paralel am avut o agendă cultural-sportivă bogată, pentru că s-a considerat că oraşul Buziaş este unul staţiune, de interes turistic naţional şi mai ales de nivel de judeţ”, a adăugat Munteanu.

Pe plan sportiv, Primăria Buziaş a înfiinţat Clubul Sportiv Phoenix, de interes public, care are cinci secţii de sport, respectiv lupte, cu care sunt deja vicecampioni naţionali, handbal, fotbal, arte marţiale şi popice, unde suntem campioni naţionali, la categoria peste 50 de ani.

Comentarii

comentarii