Acasă Actualitate Primăria Dudeştii Noi face analizele la apa din gospodăriile cetăţenilor

Primăria Dudeştii Noi face analizele la apa din gospodăriile cetăţenilor

196
DISTRIBUIȚI

Deşi analizele regulate pe care le face Primăria Comunei Dudeştii Noi la apa potabilă din localitate au arătat că apa este de o calitate foarte bună, nefiind nevoie de niciun fel de tratament chimic, unii cetăţeni de rea credinţă răspândesc informaţii nedocumentate cum că apa din sistemul public nu este aşa de bună de băut.

“Pentru a demonta aceste zvonuri care nu au nicio bază reală am hotărât să publicăm două buletine de analiză furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Timiş în baza probelor luate de la robinetul de la baia şcolii şi cel de la primărie. Pentru a creşte încrederea cetăţenilor, primăria a solicitat noului operator Aqua Torontal ca începând din luna februarie, să preleveze probele direct din gospodăriile cetăţenilor din toate zonele satului”, spune primarul Alin Nica.

Un alt zvon care a căpătat amploare este acela că apa de la fântâna vacilor dinspre Sânandrei este mai bună decât cea din sat.

“Total fals! Ambele surse de apă sunt potabile, captând acelaşi strat freatic situat la adâncimea de 120-140 m adâncime”, explică edilul.

Comentarii

comentarii