Acasă Actualitate Primăria Giroc și Brigada 18 „Decebal” au organizat Ziua veteranilor de război...

Primăria Giroc și Brigada 18 „Decebal” au organizat Ziua veteranilor de război la Monumentul Eroilor din comună

DISTRIBUIȚI

Luni 29 aprilie, în prezența primarului interimar, Dan Vîrtosu, și a subprefectului Raul Ambruș,  Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” Timișoara,  Primăria Giroc și Parohia Ortodoxă au organizat o ceremonie militară și religioasă cu depunere de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor situat în Parcul Eroilor din Giroc Timiș.

La activitate au participat veterani de război, cadre militare active, în rezervă sau retragere, autoritățile publice județene și locale, dar și cetățeni din localitate.

Președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război Timiș, general maior retragere Constantin Mărăcine, a vorbit despre importanța manifestării și că veteranii de război au nevoie de mai mult respect din partea comunității și a fiecărui cetățean.

Dan Vîrtosu, al cărui străbunic a fost luptător și veteran al celui de al doilea război mondial, a mulțumit Brigăzii Decebal și Bisericii Ortodoxe din localitate, Consiliul Local și poliției pentru sprijinul acordat în buna organizare a evenimentului și a adăugat că se simte onorat să iau parte la astfel de eveniment deosebit unde este marcată recunoașterea și respectul pentru veteranii eroi de război care au apărat țara.

Cu acest prilej, subprefectul Raul Ambruș a dat citire mesajului premierului Marcel Ciolacu destinat Zilei Veteranilor.

“Ziua de 29 aprilie statul român o dedică tuturor veteranilor care, din 1877, au luptat pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a României.

Datoria morală pe care o avem este să păstrăm vie memoria acestor luptători cu dragoste de patrie.

Felicit Ministerul Apărării Naționale pentru că a fost mereu vârf de lance în tot ceea ce ține de cinstirea și exprimarea recunoștinței pentru veterani, felicit Asociația Națională a Veteranilor de Război pentru implicarea deosebită și îi felicit pe toți cei care au pus umărul pentru veterani, inclusiv prefecturile și cetățenii care participă astăzi la manifestări, cu gândul la cei cărora le închinăm această zi.

Memorie eternă veteranilor pe care îi onorăm, multă sănătate puținilor veterani supraviețuitori ai celui de-al Doilea Război Mondial!”.

La nivel național, Ministerul Apărării Naționale derulează campania „Onor veteranilor de război“.

Pe 29 aprilie se sărbătorește în fiecare an „Ziua Veteranilor de Război”, instituită prin H.G. nr. 1222/2007. Astfel că în toate garnizoanele din țară au loc ceremonii militare și religioase de depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociațiilor de veterani de război, spectacole și expoziții cu tematică adecvată, activități de îngrijire a monumentelor și cimitirelor eroilor.

Comentarii

comentarii