Acasă Actualitate Primăria Parța a răsplătit munca și talentul dansatorilor de la Ansamblul Tezaur...

Primăria Parța a răsplătit munca și talentul dansatorilor de la Ansamblul Tezaur Bănățean

DISTRIBUIȚI
După prestațiile de excepție ale componenților Ansamblului “TEZAUR BĂNĂȚEAN”, la ediția 2024, a Festivalului Concurs “LADA CU ZESTRE”, Primăria Parța nu a rămas impasibilă și i-a recompensat pe tinerii dansatori.
 
Fiecare component a primit treninguri și tricouri, apoi ansamblul s-a deplasat într-un mini cantonament,  în localitatea Gura Râului din județul Sibiu.
 
“E minunat să vezi atâția copii și tineri dornici de a reînvia sau a duce mai departe dansul popular românesc, de a purta cu fală costumul traditional și de a readuce în actualitate, graiul mult iubit al bunilor și străbunilor noștri! 
Cinste vouă, dragi copii, și un respect deosebit instructorului coregraf Denis Chira, dar și părinților voștri, care vă susțin și vă încurajează în păstrarea valorilor culturale! Sunteți cu adevărat TEZAURUL nostru, al părțenilor!”, este mesajul primarului Daniel Drăgan.
 
Perioadă petrecută la Sibiu a fost și un schimb de experiență alături de alte două ansambluri din țară: Ansamblul “MUNTENAȘII” din Bacău și Ansamblul “ȘERPOAICA” din comuna Gioseni, jud. Bacău.
 
“Ne dorim ca această experiență să fie una plăcută, copiii nostri vor face cunoștință cu moștenirea culturală și folclorică a românilor din alte zone ale țării, deslușind   frumusețea portului și dansului popular românesc. 
 
 Sperăm ca relațiile de prietenie și colaborare, care se vor înfiripa acum, să fie de lungă durată, iar aceste momente să rămână întipărite în mintea dragilor noștri dansatori”, este mesajul Primăriei Parța 
Primăria Parța în colaborare cu Asociația „ARIPI PENTRU COPIII PARȚEI”, sprijină tinerii din localitate.

Comentarii

comentarii